Orban: Toate OUG aprobate în şedinţa de Guvern vor fi publicate in Monitorul Oficial

Premierul demis Ludovic Orban a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, că toate Ordonanţele de Urgenţă aprobate în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută vor fi trimise la Monitorul Oficial pentru publicare.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 09:50
Orban: Toate OUG aprobate în şedinţa de Guvern vor fi publicate in Monitorul Oficial

Întrebat ce se va întâmpla cu cele 25 de ordonanţe de Urgenţă aprobate în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, Ludovic Orban a declarat că „le trimitem pe toate la Monitorul Oficial, îndeplinesc condiţiile şi pentru a intra în vigoare”.

„Deja au fost trimise câteva şi azi, şi mâine le trimitem pe toate”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat ce se va întâmpla în condiţiile în care PSD a anunţat că va solicita Avocatului Poporului să sesizeze CCR pentru adoptarea acelor ordonanţe, Orban a răspuns că „Avocatul Poporului are dreptul să sesizseze CCR, nu mă tem, am adoptat OUG importante, indispenmsabile si benefice pentru adminsitratie, economie, absorbţie de fonduri şi solutionarea situaţiilor critice”.

Despre OUG privind organizarea de alegeri anticipate, Orban a declarat că şi aceasta a fost adoptată, „se mai trec în revistă pentru includerea tuturor observaţiilor, în special de la Ministerul Justiţiei. Toate vor fi transmise in Monitorul Oficial”.