Orban: TRĂDARE. Victor Ponta, marioneta lui Traian Băsescu

Propunerea Codruţei Kovesi pentru funcţia de procuror şef al DNA de către Victor Ponta a fost atacată de Ludovic Orban. Liberalul a spus că este o trădare faţă de interesul public, iar Ponta este o marionetă de sforile căreia trage Traian Băsescu. 

03 apr. 2013, 08:15
Orban: TRĂDARE. Victor Ponta, marioneta lui Traian Băsescu

Deputatul PNL Ludovic Orban a criticat decizia premierului Victor Ponta de a o propune pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al DNA. 

Atitudinea lui Victor Ponta îl face să fie marioneta lui Basescu. PSD trebuie sa schimbe poziţia lui Victor Ponta.
Nu pot sa susţin un premier care acţionează la îndemnurile şi sugestiile date de Băsescu”, a declarat Orban la România TV.

„Această propunere formulată de Victor Ponta reprezintă o trădare a cetăţenilor care au votat pentru demiterea lui Băsescu şi aduceera lui Ponta la putere”, a spus Orban.

Liberalul a adăugat că Victor Ponta nu trebuia să-şi asume interimatul la Justiţie: „Sunt convins că un ministru al Justiţiei ar fi găsit cea mai potrivită cale pentru această problemă”.

Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineaţă la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în calitate de ministru interimar la Justiţie, propunerile pentru şefii Parchetelor.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost propus Tiberiu Niţu, iar pentru funcţia de procuror şef al DNA a fost propusă Laura Codruţa Kovesi.

PNL e aşteptat astăzi să decidă numele viitorului ministru al Justiţiei, într-o şedinţă care va începe după-amiază. Crin Antonescu a declarat marţi că are o listă cu nume la care se gândeşte, unii fiind membri de partid, iar alţii tehnocraţi.

Preşedintele PNL a mai spus că nu va negocia cu preşedintele Traian Băsescu pe subiectul propunerii pe care liberalii o vor face pentru un nou ministru al Justiţiei, precizând că vor exista discuţii cu premierul Victor Ponta, dar responsabilitatea nominalizării revine PNL.