Ordabay – FC Botoşani: 1-2. Drumul spre Europe League trece prin Kazahstan

FC Botoşani s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa kazahă Ordabasi. Pentru FC Botoşani au marcat Holzmann '25 şi Dugandzic '33, iar pentru Ordabasi a înscris Mahlangu '31.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 12:56
Ordabay – FC Botoşani: 1-2. Drumul spre Europe League trece prin Kazahstan

UPDATE. Formaţia FC Botoşani s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa kazahă Ordabasi.

Pentru FC Botoşani au marcat Holzmann ’25 şi Dugandzic ’33, iar pentru Ordabasi a înscris Mahlangu ’31.

În minutul 12, portarul celor de la FC Botoşani, Pap, a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Diakhate.

Cu cine se poate duela FC Botoșani în turul 2 preliminar din Europa League. Tottenham, Rangers și AC Milan, capi de serie

Ce formații vor fi capi de serie pentru turul secund din Europa League: Tottenham, FC Basel, FC Copenhaga, Wolfsburg, BATE Borisov, Galatasaray, Standard Liege, Granada, AC Milan, Rangers, Rio Ave, Stade de Reims, Dinamo Moscova, Slovan Liberec, Hajduk Split, Kolos Kovalivka, Wilemm II Tilburg, Jablonec, TSV Hartberg.

Până în acest moment, FC Botoșani nu știe în ce mini-grupă va fi repartizată la tragerea la sorți. Cu toate acestea, moldovenii se pot duela cu Tottenham, FC Basel sau AC Milan în turul următor.

Pentru al doilea tur preliminar, cele 74 echipe din Europa League vor fi împărțite în cinci grupe a câte zece echipe, cărora li se mai adaugă două grupe a câte 12 echipe.

FC Botoşani se află în faţa cele de-a doua participări în preliminariile cupelor europene de când echipa e în prima ligă. Formaţia antrenată de Marius Croitoru dă piept cu kazahii de la Ordabasy, în primul tur din preliminariile Europa League. Partida se va juca în deplasare, un dezavantaj pentru Botoşani. Jucătorii şi stafful sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare.

Ordabasî, ocupanta locului 3 în sezonul precedent al primei ligi din Kazahstan, se află la a 6-a participare în preliminariile UEFA Europa League din ultimii 8 ani. Formația condusă de Kakhaber Tskhadadze este evaluată la 11,75 milioane de euro, iar cel mai bine cotat jucător este atacantul brazilian Joao Paulo, 1,4 milioane de euro. 

Ordabasi Şimkent – FC Botoşani LIVE VIDEO ONLINE STREAM

ECHIPELE DE START

Ordabasy: Shaizada – Dauatov, Fontanello, Dmitrenko, Dosmagambetov – Badibanga, Diakhate, Mahlangu, Brigido – Khizhnichenko, Joao Paolo
Rezerve: Trofimets, Mehanovic, Shamshi, Zhangylyshbay, Astanov, Adyrbekov, Simcevic
Antrenor: Kakhaber Tskhadadze

Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann – Mendoza, J. Rodriguez – Florescu, Ashkovski, Ofosu – Dugandzic
Rezerve: Hankic, Keyta, Babunski, Roman, Patache, Ţigănaşu, Cîmpanu
Antrenor: Marius Croitoru