Ordinul Arhitecţilor o contrazice pe Gabriela Firea: S-a făcut licitaţie pentru realizarea unui patinoar în parcul Romniceanu

Ordinul Arhitecţilor din România şi Asociaţia În Cotroceni - Oameni, Idei, Poveşti o contrazic pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, şi afirmă că există documente în sistemul de licitaţii publice care atestă că s-a organizat o licitaţie pentru contruirea unui patinoar în parcul Romniceanu, zonă protejată.

RomaniaTV.net
28 dec. 2017, 13:01

UPDATE Primaria Sector 5 susţine că anunţul pentru licitaţie a fost încărcat din greşeală în SEAP.

„Nu se amenajeaza un Patinoar in Parcul Romniceanu. Incarcarea documentatiilor in SEAP la data de 5.12.2017, publicate in SEAP in data de 20.12.2017, reprezinta rezultatul unei erori materiale, care a fost deja indreptata prin adoptarea de catre Consiliul Local Sector 5 a hotararii nr. 206/14.12.2017”, se arată într-o precizare dată de primărie şi preluată de Hotnews. 

________

Şerban Sturdza, preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, răspunde ameninţării primarului Gabriela Firea că îl dă în judecată şi publică documente care aratăcă există o licitaţie în desfăşurare privind amenajarea unui patinoar în parcul Romniceanu.

„În ce privește Parcul Romniceanu, am înțeles că v-ați făcut rezervare la dreptul de a vă adresa instanței. Dar vă rugăm să o faceți după ce citiți materialul de mai jos și anexele sale”, a scris Şerban Sturdza pe facebook, unde a ataşat documentele privind licitaţia.

Documentele publicate în SEAP şi descoperite de Asociaţia În Cotroceni – Oameni, Idei, Poveşti arată că achiziţia pentru patinoare este iniţiată deja. Pe 20.12.2017, Primăria Sectorului 5 a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), anunţul de participare nr. 420309 si documentaţia de atribuire a ‘Contractului de prestări servicii, servicii pentru organizarea evenimentului cultural ‘Poveste de iarna pe patine’, in conformitate cu prevederile HCLS 5 nr. 175/23.11.2017′ prin procedură simplificată, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Documentaţia de atribuire publicată în SEAP cuprinde: Fişa de date a achiziţiei, schiţe patinoar, Caiet de sarcini, Contract servicii, formulare şi DUAE editabil.

Conform Caietului de Sarcini înregistrat la Primăria Sectorului 5 sub nr. 64231/5.12.2017 (ataşat prezentului în extras, acesta putând fi descărcat integral de pe SEAP), Primăria intenţionează să amenajeze în parcurile din Sectorul 5 patinoare temporare pentru asigurarea condiţiilor necesare derulării unor activităţi sportive.

Loc de desfăşurare: Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humuleşti şi Parcul Pecineaga.

Primăria a încărcat în SEAP inclusiv schiţele acestor patinoare, din schiţa aferenta Parcului Romniceanu rezultând că patinoarul din acest parc urmează să aibă o suprafaţă de 470 mp (67 x 7 m) si o capacitate maxima de 110 persoane. 

Data limită de depunere a ofertelor este data de 29.12.2017.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a precizat miercuri că informaţiile privind construirea unui patinoar în parcul Romniceanu sunt eronate şi că PMB îşi rezervă dreptul de a se apăra în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica public informaţii neadevărate.

„Nu am solicitat niciun aviz şi nicio autorizaţie pentru că acolo nu se va face nimic cu/fără o autorizaţie. Am dezafectat locul de joacă şi am amenajat terenul pentru că era o zonă de potenţial pericol pentru copii”, a declarat Daniel Florea.

Citeşte şi: Firea, despre parcul Romniceanu: Ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă