Ordinul Carantinei, pretext sau greşeala care l-a costat funcţia pe Voiculescu? Anunţul făcut de fostul ministru al Sănătăţii: Orice e folosit ca muniție pentru a ataca coaliția!

Vlad Voiculescu a vorbit vineri seară, la Digi 24, despre ordinul semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan şi publicat în Monitorul Oficial privind schimbarea reglementarilor legate de carantinare.

16 apr. 2021, 21:45
Ordinul Carantinei, pretext sau greşeala care l-a costat funcţia pe Voiculescu? Anunţul făcut de fostul ministru al Sănătăţii: Orice e folosit ca muniție pentru a ataca coaliția!

Ordinul Carantinei, pretext sau greşeala care l-a costat funcţia pe Voiculescu. Fostul ministru al Sănătăţii susţine că documentul a fost discutat ore în şiri cu experţi din sănătate.

Ordinul Carantinei, pretext sau greşeala care l-a costat funcţia pe Voiculescu? Anunţul făcut de fostul ministru al Sănătăţii

„Nu, nu știam că în acea zi, la acea oră va apărea în Monitorul Oficial acel ordin. Are cineva cea mai mică îndoială că vorbim despre un pretext? Dacă un ordin greșit ar fi publicat durează cam 15 minute să iei legătura cu MO și să îl abrogi. Deci nu e un ordin care să schimbe ceva peste noapte. Doar aduce predictibilitate și vine cu recomandări.

Orice e folosit ca muniție pentru a ataca coaliție. A fost prezentat acel document, dar nu public. Nu s-a opus nimeni acelui ordin, dacă vorbim despre discuțiile care au durat 2 zile. Într-o localitate unde nu mai ai pat de ATI contează decizia dacă carantinezi sau nu. Sunt măsuri de protecție. Uitați-vă la Timiș, a funcționat, au fost salvate vieți.

În acele 2 zile au fost discutate și nu știu să fi existat opoziție la acele discuții. A mai existat o discuție cu Arafat, cu INSP legată de modul de calcul ai indicatorilor. Lucrurile fuseseră lămurite.

Informația pe care am primit o de la Moldovan este că se poate calcula. Sunt sigur că a existat o discuție cu INSP în care s-a cerut un punct de vedere. INSP, după ce MS emite ordinul, vine cu o metodologie. Nu a existat nici intenție de a face ceva pe la spate, e un demers onest al unui profesionist impectabil, așa cum e dna Moldovan. Singura formă posibilă a fost fără avizul CNSU, care conform legislației, nu e necesar.

Dacă lucrurile ar fi continuat și nu ar fi existat acest gest din partea lui Cîțu, da, ar fi fost o astfel de discuție.

Uităm să vorbim despre vieți omenești, inclusiv despre interese economice. Trebuie să scăpăm de pandemie. Acest ordin a fost făcut de echipa doamnei Andreea Moldovan, care și ea a fost demisă. E un gest pe care mă abțin să-l comentez. Un specialist desăvârșit care nu a primit nici măcar un telefon din partea premierului. Ar trebui să aplicăm reguli de etică, de decență.

Nu știu despre acest lucru. Știu că s-a întrebat ce va vrea premierul, eu am spus că premierul nu mi-a răspuns la telefon după incidentul de la Victor Babeș. S-a întrebat dacă premierul va solicita retragerea ordinului sau un alt tip de comunicare, o discuție. Barna poate avea opiniile sale, dar eu nu aș fi fost de acord. Am avut o discuție despre ceea ce ar putea să ceară premierul, iar eu am spus că nu văd cum ar putea premierul Cîțu să ceară acest lucru. Așa că mi s-ar fi părut rezonabil să discutăm despre măsuri pentru a corecta acea eroare.

Barna nu v-a întrebat dacă sunteți de acord cu sacrificarea doamnei Moldovan. A presupus că asta ar putea cere premierul. Și am discutat despre asta. Nu s-a pus problema sacrificării doamnei Moldovan. Dacă s-ar fi fost problema, ar fi fost decizia doamnei Moldovan. Dacă cineva comite o greșeală fără rea credință, ba din contră, atunci discutăm despre motivele care au dus la acea eroare. Dar din discuția pe care o avem noi acum s-ar putea înțelege că doamna Moldovan a comis o eroare, lucru pe care l-aș pune sub semnul întrebării. Nu, nu aș fi sacrificat-o pe Andreea Moldovan. E exclus! E exclus vizavi de orice membru al echipei mele.”, a spus vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, lămuriri despre raportarea eronată a deceselor COVID: „Nu e exclus să fie o diferență de mii de morți între cele două platforme”