Ordinul comun a fost modificat: Reluarea cursurilor cu prezența fizică, valabilă pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar unde 60 % din personal e vaccinat

Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății a fost modificat. Astfel, reluarea cursurilor cu prezenţă fizică e valabilă pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar unde 60% din personal este vaccinat anti-Covid.

05 nov. 2021, 14:41
Ordinul comun a fost modificat: Reluarea cursurilor cu prezența fizică, valabilă pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar unde 60 % din personal e vaccinat

Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății a fost modificat. Astfel, reluarea cursurilor cu prezenţă fizică e valabilă pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar unde 60% din personal este vaccinat anti-Covid.

Ordinul Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii a fost trimis către Monitorul Oficial.

Care sunt modificările făcute:

După art. 3 se introduce un articol nou, art.31 cu următorul cuprins:

Art. 31  ,,(1) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat.

(2) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de  60 % din personal este vaccinat.

(3) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB.

(4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de  60% menționat la alin (1).

(5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal  pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre testarea copiilor în școli: Era foarte bine ca prima zi de şcoală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor

(6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 08 noiembrie 2021 cu prezența fizică.”

2.  În Anexă – Măsurile sanitare şi de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, la punctul III. Măsuri de protecție la nivel individual, punctul 2. Purtarea măștii de protecție, lit. a) și lit. c) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„a) purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta unității de învățământ.

(…)

c)   masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educație fizică în condițiile art. 3 alin. (8) din prezentul ordin.”

3. În Anexă – Măsurile sanitare şi de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, la punctul III. Măsuri de protecție la nivel individual, punctul 2. Purtarea măștii de protecție, după lit. e), se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:

„f) masca de protecție nu este obligatorie pentru personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ în unitățile de învățământ special, în situația în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care se vor putea folosi viziere.”

ordin comun educatie sanatate

Iată procentul celor vaccinaţi din şcolile şi grădiniţele din Bucureşti:

procent_vaccinati

Citeşte şi Scenariile de redeschidere a şcolilor. Cîmpeanu: Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat. S-a stabilit cine merge fizic la cursuri, cine face online


loading...
Partenerii noștri