Ordonanţa de abrogare a OUG 13 a intrat în vigoare după ce a fost înregistrată la Senat

Ordonanţa 14/2017, prin care a fost abrogată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13 de modificare a codurilor penale, a fost înregistrată duminică seara la Senat pentru dezbatere, după ce anterior fusese publicată şi în Monitorul Oficial. Înregistrarea la Parlament şi publicarea în Monitor sunt condiţiile obligatorii pentru ca o ordonanţă de urgenţă să intre în vigoare.

06 feb. 2017, 08:35
Ordonanţa de abrogare a OUG 13 a intrat în vigoare după ce a fost înregistrată la Senat

Ordonanţa 14/2017 a fost înregistrată duminică la Senat pentru dezbatere în procedură de urgenţă. Actul normativ a primit, tot duminică, şi avizul favorabil al Consiliului Legislativ, potrivit Agerpres.

Ordonanţa va trebui adoptată sau respinsă de Senat în termen de 30 de zile, în caz contrar actul normativ urmând să fie adoptat tacit şi să meargă la Camera Deputaţilor, Senatul fiind primă cameră sesizată în acest caz.

Senatul are în dezbatere şi OUG 13, care tocmai a fost abrogată prin ordonanţa adoptată duminică. Săptămâna trecută, liderul de grup al PSD, Şerban Nicolae, a propus, iar senatorii au votat, respingerea procedurii de urgenţă cerute de Guvern şi a propus ca termene ziua de 14 februarie pentru primirea de avize de la comisia de constituţionalitate şi cea pentru drepturile omului şi ziua de 21 februarie pentru primirea raportului din partea comisiei juridice, urmând ca ulterior ordonanţa să intre şi în dezbaterea plenului.