Ordonanţa Militară 4. Preţurile la energie, gaze, încălzire au fost plafonate. DOCUMENTUL INTEGRAL

Publicat: Duminică, 29 Martie 2020 22:00 // Actualizat: Duminică, 29 Martie 2020 22:00 // Sursa: romaniatv.net

Noile prevederi din Ordonanţa Militară 4 au fost prezentate duminică seara de către ministrul de Interne, Marcel Vela. Printre măsurile anunţate se numără plafonarea preţurilor la energie, gaze, salubritate, combustibili şi încălzire. De asemenea, persoanele de peste 65 de ani vor putea merge la medic şi în afara intervalului 11-13.

Documente atasate:

Aceasta este a patra ordonanţă militară adoptată de la decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Autorităţile au anunţat măsuri mai puţin stricte pentru persoanele de peste 65 de ani care se vor putea deplasa pentru tratament în afara intervalului 11-13.

"Am clarificat cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani un interval orar în care pot să își rezlve și probleme de natură medicală (tratamente oncologice planificate, dializă), deplasare care se poate face cu mijlace de transport proprii, ale familie, toate făcându-se în intervalul orar normal, pe întraga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara locuinței a persoanelor peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoille animalelor domestice sau de companie. Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere", a anunţat Marcel Vela.

De asemenea, preţurile la energie şi salubritate au fost plafonate.

"Un articol va clarifica sistemul energetic național, vital pentru funcționarea statului. Am instituit, pentru o perioadă stabilită de angajator, măsuri de izolare preventivă pentru personalul care ocupă funcții esențiale în producerea, distribuția de gaze naturale și petrol", a spus ministrul de Interne.

CORONAVIRUS. Ministrul de Interne Marcel Vela: "Sunt cele mai dure măsuri pe care le-a avut România în ultimii 30 de ani" LIVE VIDEO


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Covid-19 MAI Marcel Vela ordonanţa militară 4
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H