Ordonanţa privind interceptările, amânată de Comisia juridică a Senatului

Senatorii din Comisia juridică au dezbătut marţi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Comisia a amânat două săptămâni o decizie referitoare la ordonanța de urgență privind interceptările, pentru depunerea de amendamente și dezbatere.
Filip Stan
12 apr. 2016, 05:49
Ordonanţa privind interceptările, amânată de Comisia juridică a Senatului

UPDATE Comisia juridică a Senatului a amânat, marți, pentru două săptămâni, o decizie referitoare la ordonanța de urgență privind interceptările, pentru depunerea de amendamente și dezbatere.

„Este o temă serioasă, în această perioadă sunt discuții și la Cotroceni, nu vom lua o decizie astăzi, vom înainta și noi observațiile noastre”, a spus președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc.

Membrii comisiei au decis ca o săptămână să fie depuse amendamente la ordonanță, iar o săptămână să fie destinată dezbaterii pe articole.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a afirmat că nu știe dacă ordonanța arată că sunt respectate în integralitate drepturile și libertățile fundamentale și că, în momentul în care aceasta va fi votată, ar trebui ca toți să fie de acord că îmbină nevoia de securitate cu prevederile Constituției.

„Fără a ne grăbi, fără a arunca anateme directe asupra unui act normativ, vreau să credeți că vrem ca, în momentul în care am dezbătut și votat un asemenea act normativ, toți sau 99%, să spună: da, este un act normativ care respectă fundamental prevederile Constituției și ale celorlalte acte normative și îmbină perfect nevoia de securitate a cetățenilor României pentru care nu există costuri. (…) Nu putem spune că un miliard este mult pentru ca cetățeanul României să fie liber și sigur pe stradă. Libertatea cetățeanului nu are costuri. Să nu vă mire că vor fi dezbateri, vor fi opinii pro și contra”, a adăugat Chelaru.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a susținut, marți, la Comisia juridică a Senatului, ordonanța de urgență privind interceptările, arătând că reprezintă o soluție de etapă, deoarece Guvernul nu-și permitea să creeze o ‘sincopă’.

 

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate sunt sesizate pentru raport de către Biroul permanent în cazul acestei ordonanţe, în timp ce Comisiile de apărare, muncă şi drepturile omului, pentru aviz. Comisiile de apărare şi drepturile omului au acordat săptămâna trecută aviz favorabil acestei ordonanţe.

‘Ordonanţa este o chestiune extrem de sensibilă, urmărită cu mare atenţie de opinia publică şi nu numai. Eu cred că Parlamentul trebuie să găsească soluţia cea mai bună, o îmbinare perfectă între nevoia de securitate, dar şi de respectare integrală a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi a garanţiilor acestora’, afirma luni senatorul Ioan Chelaru, membru în Comisia juridică, conform dcnews.

Citeşte şi: Prună: Guvernul începe marţi dezbaterea pe legile siguranţei naţionale

El a precizat că va fi aşteptat atât punctul de vedere al Comisiei de constituţionalitate referitor la această ordonanţă, dar şi opiniile liderilor grupurilor parlamentare după consultările de la Cotroceni.

‘Nu ştim dacă se va da raport. Textul ordonanţei este deja funcţional. El este aplicabil. Anumite instituţii funcţionează şi îşi exercită prerogativele în baza acestei ordonanţe. O săptămână mai devreme sau mai târziu nu ştiu dacă mai contează foarte mult, deşi orice clipă de libertate este esenţială. Vom vedea cu ce vor veni şi liderii grupurilor parlamentare după consultările de la Cotroceni’, arăta Chelaru.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”