Ore de sport fără mască de protecţie începând de azi în Bucureşti

Schimbări importante în școli. Începând de astăzi, elevii din Bucuresti pot face orele de educaţie fizica in interiorul salilor de sport fără a purta masca de protecţie. Decizia a fost adoptata dupa ce incindenta cazurilor de Covid 19 a scazut sub 2 la mia de locuitori în Capitală. 

02 dec. 2021, 10:07
Ore de sport fără mască de protecţie începând de azi în Bucureşti

Ore de sport fără mască de protecţie începând de azi. Elevii vor putea face ore de educaţie fizică în sălile de sport ale şcolilor, începând de joi, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun – Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, în municipiul Bucureşti, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie”, prevede hotărârea CMBSU, anunţată de Prefectura Bucureşti.

Citeşte şi: Au apărut primele suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron în România. Precizările ministrului Sănătăţii

Decizia privind reluarea orelor de sport la interior fără mască vine ca urmare a faptului că incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 2 la mie, potrivit DSP Bucureşti.

Hotararea-CMBSU-nr.-88_29.11.2021

Citeşte şi: Noi detalii despre introducerea certificatului verde. Ministrul Sănătăţii: „Trebuie să includă vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19”