Organizatorul atentatului din 11 septembrie 2011 şi complicii săi vor fi puşi sub acuzare

Organizatorul autoproclamat al atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khaled Sheikh Mohammed, şi cei patru presupuşi complici ai săi vor fi puşi sub acuzare sâmbătă 5 mai, în faţa unui tribunal militar de excepţie de la Guantanamo, a anunţat marţi Pentagonul.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 05:55
Organizatorul atentatului din 11 septembrie 2011 şi complicii săi vor fi puşi sub acuzare

Judecătorul militar James Pohl a preluat dosarul şi a fixat data pentru citirea actului de acuzare la 5 mai, ora locală 9.00, potrivit unui document publicat marţi seara pe site-ul tribunalelor militare.

Această dată ar putea fi amânată dacă avocaţii celor cinci acuzaţi cer acest lucru.

„În cadrul audierii de la 5 mai, voi stabili un calendar complet al procedurii în acest dosar”, a scris judecătorul Pohl, în acest document datat de luni. El le-a cerut avocaţilor să prezinte sugestiile lor înainte de această dată pentru a stabili un calendar care „să satisfacă pe cât posibil toate părţile”. Procesul nu ar trebui să înceapă mai devreme de câteva luni.
Kuwaitianul Khaled Sheikh Mohammed, în vârstă de 46 de ani, cunoscut cu iniţialele KSM, yemenitul Ramzi ben al-Shaiba, pakistanezul Ali Abd al-Aziz Ali şi saudiţii Wallid ben Attash şi Mustafa al-Hussawi, vor fi acuzaţi oficial de „pregătirea şi executarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 la New York, Washington şi Shanksville (Pennsylvania), care au provocat moartea a 2.976 de persoane”.Acuzaţii riscă pedeapsa cu moartea.