Orice căsnicie are două hopuri mari: La câţi ani după căsătorie apar

Orice căsnicie are suişuri şi coborâşuri, dar ca cele mai mari două hopuri în mariaj au loc după un număr exact de ani de la punerea pirostriilor este un fapt mai puţin cunoscut.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 07:39
Orice căsnicie are două hopuri mari: La câţi ani după căsătorie apar

Un grup de oameni de stiinta, specialisti in psihologie, au analizat relatiile a 93 de cupluri casatorite pe parcursul primilor zece ani dupa ce s-au casatorit. Rezultatele studiului publicat in „Developmental Psychology” arata ca, in prima decada de casatorie, cuplul trebuie sa infrunte doua rascruci importante, caracterizate de tensiuni in relatie si probleme in casnicie.

Casatoriile incep, de regula, cu o perioada de bine, plina de pasiune, entuziasm si intelegere, denumita „efectul lunii de miere”. Dupa ce starea de euforie dupa casatorie dispare, relatia de cuplu intra intr-un ritm usor descendent care ating punctul critic la patru ani dupa ce s-a spus „Da” in fata altarului sau doar a starii civile.

Dupa hopul de dupa patru ani, daca acesta este depasit, relatia intra intr-o perioada de stabilizare, dar se deterioreaza cand se implinesc aproximativ opt ani de la momentul nuntii, spune profesorul  Lawrence A. Kurdek, coordonatorul studiului si psiholog la Wright State University in Dayton (Ohio, SUA).

CONTINUAREA PE LYLA.RO.