Orient Express a ajuns în România. În ce oraşe opreşte celebrul tren

Orient Express a ajuns în România. Celebrul tren a ajuns, luni, 29 august, în România și opreşte în gările Sinaia și București Nord, pentru a-și continua apoi călătoria spre Istanbul.

29 aug. 2022, 10:53
Orient Express a ajuns în România. În ce oraşe opreşte celebrul tren
Orient Express a ajuns în România

Orient Express a ajuns în România. Conform programului oficial, trenul Venice Simplon Orient Express a sosit în Gara Regală Sinaia luni, 29 august, unde va staționa între orele 08:52 – 12:20, iar apoi va ajunge în Gara de Nord din București la 14:16. A doua zi, trenul va pleca spre Videle, Giurgiu și apoi Istanbul, relatează clubferoviar.ro.

Orient Express a ajuns în România

Trenul legendar, cu plecare din Paris, își reia astfel călătoria în acest an, după doi ani de pauză din cauza restricțiilor impuse în condițiile pandemiei. În decembrie 2018, VSOE a fost preluată de LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, holding multinațional specializat în modă, servicii și bunuri de lux, desemnată în 2021 cea mai valoroasă companie din Europa.

Conform sursei citate, vagoanele trenului Orient Express sunt tractate, pe teritoriul României, de câte două locomotive.

Citeşte şi: 50 de trenuri noi vor fi introduse la metroul din București. Care este stadiul proiectelor de la Metrorex | EXCLUSIV

În 2019, a fost ultima oară în România

În timpul regimului comunist, Orient Express nu a circulat prin Romania, fiind interzis. Din 1998, celebra garnitură şi-a reluat traseul Paris-Istanbul, cu oprire la Sinaia și Bucureşti. Apoi, în 2009, circulația sa s-a oprit, urmând a fi reluată câțiva ani mai târziu.

Ultima oară, Orient Express a fost în România în anul 2019, când a ajuns în după-amiaza zilei de 26 august în Gara de Nord, după cum a relatat atunci Club Feroviar de la fața locului.

Din tot traseul său ce traversează continentul european, singurele două tronsoane neelectrificate s-au aflat pe teritoriul României, între Episcopia Bihor-Oradea-Cluj Napoca și între Videle (Rădulești) și Giurgiu.