Originile numelui de scenă al manelistului „Salam”. De ce artistul nu a mai vrut să fie „Florin Fermecătorul”

Florin Salam este unul dintre cei mai recunoscuți artiști din lumea manelelor, pe numele adevărat Stoian, cântărețul și-a început cariera sub un alt pseudonim diferit de cel care l-a consacrat.

03 oct. 2021, 10:45
Originile numelui de scenă al manelistului „Salam”. De ce artistul nu a mai vrut să fie „Florin Fermecătorul”

Florin Salam

este un artist emblematic pentru lumea manelelor, însă numele de familie adevărat al cântărețului este Stoian.

Artistul a debutat în urmă cu 20 de ani cu pseudonimul Florin Fermecătorul, iar timp de o scurtă perioadă cântărețul a fost cunoscut sub această denumire de scenă. Succesul a venit în momentul  în care a renunțat la Fermecătorul pentru Salam.

Motivul pentru care niciodată nu a vrut să fie strigat pe scenă drept Florin Stoian a fost deoarece considera că nu era deloc un nume la modă și care să aibă o rezonanță diferită, mai ales că toți maneliștii la vremea aceea au un nume de scenă cât mai atrăgător.

Artistul renunțat și la numele Fermecătorul deoarece considera că nu are impactul dorit, iar împreună cu echipa sa au ajuns la concluzia că pseudonimul Salam este unul mult mai potrivit.

Aceștia au găsit cuvântul arăbesc shalom, ceea ce înseamnă pace, armonie, întregire și prosperitate, însă rapid au găsit echivalentul românesc al denumirii, astfel că de aici provine Salam, numele pe care îl poartă și astăzi, relatează SpyNews.

Florin Salam, prima reacţie după ce s-a zvonit că ar avea probleme grave de sănătate: „Oameni buni, sunt bine”

Florin Salam

a avut o primă reacţie după ce în spaţiul public a apărut informaţia că ar fi grav bolnav.

Informaţia potrivit căreia starea de sănătate a manelistului ar fi una precară a fost confirmată atât de impresarul Dan Bursuc, care a afirmat că „nu e bine deloc”, dar şi de fiul lui Salam, Dani Stoian, care a spus că tatăl lui este pe tratament, deoarece se resimte după o perioadă extrem de agitată.

Manelistul a postat pe TikTok un video în care anunţă că urmează să cânte la un botez. Evenimentul a avut loc exact în ziua în care a apărut informaţia că starea lui de sănătate nu este deloc una bună.
Citeste si Cine sunt fostele soţii ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori

Pe filmare, manelistul pare extenuat, dar în mod evident nu este în stare gravă, așa cum s-a speculat. Deşi Florin Salam nu face nicio referire la acest lucru, pe filmare apare textul „Oameni buni, sunt bine. Nu vă mai luaţi după ştirile false”.
Artistul are un scurt monolog în care dă mai multe detalii despre botezul la care urmează să cânte.