Ortacii de la Hunedoara aşteaptă să vadă ce aduc negocierile din Capitală

În cursul după-amiezii de vineri, în jur de 50 de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea aşteptau nerăbdători în curtea sediului Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani, pentru a vedea dacă protestele lor au fost luate în seamă şi astfel să li se rezolve doleanţele. O delegaţie a minerilor se află la Bucureşti unde negociază cu Ministerul Economiei mărirea sporului de pericol, informează agerpres.ro.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 13:23
Ortacii de la Hunedoara aşteaptă să vadă ce aduc negocierile din Capitală

O delegaţie a Sindicatului Muntele a plecat vineri la Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului Economiei, despre o eventuală acordare a sporului de pericol majorat cu 100 de lei.

Delegaţia care a ajuns în Capitală este reprezentată de preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, preşedintele executiv Laszlo Domokos şi doi mineri desemnaţi de către ortaci. Pe lângă aceştia, la Bucureşti a fost prezent şi directorul general al CNH Petroşani, Constantin Jujan.

Minerilor li s-a comunicat să revină în sălile de apel ale minelor, în jurul prânzului, pentru a li se spune ceea ce se negociază la Bucureşti. În cazul în care aceştia vor obţine sporul de pericol majorat cu 100 de lei, îşi vor relua munca începând cu ora 18.00, din schimbul III. Însă, în cazul în care acest lucru nu va fi aprobat, ei sunt dispuşi să continue protestele.