Oscar 2012: Teatrul care găzduieşte gala va fi redenumit Hollywood& Highland Center

Publicat: Joi, 23 Februarie 2012 16:44 // Actualizat: Joi, 23 Februarie 2012 16:44 // Sursa: Mediafax

Teatrul din Hollywood care găzduieşte de 10 ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak la ediţia din acest an a ceremoniei, ci va primi denumirea Hollywood & Highland Center.

Foto: Daily Mail

Teatrul din Hollywood care găzduieşte în mod tradiţional gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak, după ce un tribunal din New York a autorizat, pe 15 februarie, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producătoare de peliculă de film - aflată în faliment - şi celebrul amfiteatru, potrivit accesshollywood.com.

Din acest motiv, gala premiilor Oscar 2012, programată pe 26 februarie, se va desfăşura în acelaşi loc, un teatru din centrul Hollywood-ului, Los Angeles, însă sub un nume diferit.

Într-un interviu acordat miercuri, Tom Sherak, preşedintele Academiei de film americane, care decernează Oscarurile, a declarat că locul care va găzdui ceremonia se va numi Hollywood & Highland Center, după un complex de retail şi divertisment în care se află şi teatrul unde are loc de zece ani evenimentul.

Contractul de sponsorizare care lega compania Kodak de societatea CIM, ce administrează teatrul unde are loc gala Oscarurilor şi centrul comercial aferent, a fost încheiat pentru 72 de milioane de dolari, pe o perioadă de 20 de ani (3,6 milioane de dolari pe an).

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de gala premiilor Oscar, decizia pronunţată de tribunalul pentru declararea falimentului lăsa la latitudinea companiei CIM să decidă soarta însemnelor Kodak instalate pe clădirea acestui teatru din Hollywood.

Astfel, CIM "poate, dar nu este obligat să întârzie retragerea însemnelor care asociază teatrul cu debitorii (Kodak)", a precizat tribunalul newyorkez în decizia sa.

Fostul Kodak Theatre, inaugurat în noiembrie 2001, era din 2002 amfiteatrul în care avea loc gala premiilor Oscar, considerate cele mai prestigioase distincţii din cinematografia americană. Cu o sală principală de 3.332 de locuri, acest teatru organizează şi evenimente speciale şi este, totodată, gazda spectacolului "Iris", pus în scenă de compania canadiană Cirque du Soleil.

Potrivit presei americane, este puţin probabil ca societatea CIM să găsească un nou sponsor pentru acest teatru până la gala premiilor Oscar 2012. Academia de film americană, care decernează Oscarurile, nu are niciun rol în alegerea sponsorului, dar dispune de un drept de veto.

Eastman Kodak, societate legendară, cu o vechime ce depăşeşte un secol, a pierdut cursa de modernizare odată cu apariţia procedurilor de digitalizare, după ce a fost una dintre companiile cele mai inovatoare din sectorul ei timp de mai multe decenii. Compania americană a solicitat să fie plasată sub protecţia legii falimentului pe 19 ianuarie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H