OSCAR 2013: O fetiţă de nouă ani se bate cu staruri consacrate la categoria „Cea mai bună actriţă”

Quvenzhane Wallis este cea mai tânără actriţă nominalizată vreodată la Premiile Oscar. Micuţa are 9 ani şi interpretarea sa din pelicula "Beasts of the Southern Wild" i-a adus o nominalizare la categoria "Cea mai bună actriţă în rol principal" la Gala Oscarurilor 2013.

RomaniaTV.net
10 ian. 2013, 16:04
OSCAR 2013: O fetiţă de nouă ani se bate cu staruri consacrate la categoria „Cea mai bună actriţă”

De-a lungul timpului, categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal” a fost câştigată de artiste cu nume răsunătoare precum Katharine Hepburn, Bette Davis, Vivien Leigh, Ingrid Bergman, Liz Taylor, Sophia Loren, Julie Andrews, Barbra Streisand sau Meryl Streep. Anul acesta, un nume de care nu a auzit nimeni până la filmul „Beasts of the Southernm Wild” se numără printre nominalizări, alături de Naomi Watts („The Impossible”), Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”), Jennifer Lawrence („Silver Linings Playbook”) şi Emmanuelle Riva („Amour”). Este vorba despre Quvenzhane Wallis, o fetiţă născută pe 28 august 2003, în Houma, Louisiana, care a cucerit multe inimi cu rolul Hushpuppy, din „Beasts of the Southern Wild”.

CITEŞTE ŞI: OSCAR 2013: Mungiu a ratat nominalizarea. VEZI cine intră în cursa pentru marele premiu VIDEO

Fetiţa de numai 9 ani provine dintr-o familie obişnuită: mama ei, Qulyndreia, este profesoară, iar tatăl, Vejie Wallis, este şofer de camion. Prima parte a prenumelui ei, „Quven”, este o combinaţie a celor ale părinţilor, iar „zhane” înseamnă zână în limba swahili, după cum spune chiar mama fetei.

Pentru ca Quvenzhane să joace în „Beasts of the Southern Wild„, părinţii ei au spus că fetiţa avea şase ani, vârsta minimă cerută de producători, cu toate că ea avea doar cinci. Chiar şi aşa, micuţa a câştigat rolul lui Hushpuppy în faţa a 4.000 de concurenţi.

Regizorul Benh Zheitlin a declarat că, după ce a văzut proba dată de Quvenzhane Wallis a ştiut că a găsit ceea ce căuta şi a schimbat scenariul filmului pentru a fi mai potrivit personalităţii ei. Filmul a avut premiera la Sundance Film Festival, în ianuarie 2012, şi a câştigat Marele Premiu al Juriului.

În luna mai, filmul a fost prezentat la Festivalul de la Cannes, unde a fost foarte apreciat şi a câştigat premiul cel mare la categoria „Cel mai bun film”, iar micuţa actriţă, prezentă la gale, a primit o mulţime de aprecieri pentru rolul fetiţei  de şase ani care trăieşte într-o sărăcie lucie împreună cu tatăl ei, care are probleme psihice.

USA Today apreciază că, deşi este cea mai mică dintre actriţele nominalizate, are destule şanse să câştige tocmai pentru că prestaţia ei a fost una uluitoare, în ciuda faptului că nu este pregătită profesional.