Oscar 2015: Care sunt nominalizările surpriză şi cele care dezamăgesc

Joi, 15 ianuarie, nominalizările la premiile Oscar 2015 au fost anunţate. Acestea au adus cu ele câteva surprize, dar şi unele dezamăgiri.

RomaniaTV.net
19 ian. 2015, 12:00
Oscar 2015: Care sunt nominalizările surpriză şi cele care dezamăgesc

„The Grand Budapest Hotel” şi „Birdman” au condus lista nominalizărilor la premiile Oscar 2015 cu câte 9 nominalizări fiecare, fiind urmate de „The Imitation Game” (opt nominalizări) şi „American Sniper” şi „Boyhood”, cu câte şase nominalizări fiecare.

Premiile şi nominalizările de anul acesta au venit cu destul de multe surprize, dar şi dezamăgiri. Iată care sunt cele mai importante:

Dezamăgiri:

„Unbroken”

În urmă cu puţin timp, se credea că filmul regizat de Angelina Jolie va fi unul dintre cele cu foarte multe nominalizări la Oscar, însă a primit doar două şi nu la categorii importante. Totuşi, drama biografică a avut încasări de peste 119,000,000 dolari pe plan internaţional.

Jennifer Aniston, „Cake”

„Cake” este un film indie despre tragedia sinuciderii unei femei, iar despre Jennifer Aniston, care se află în rolul principal, se credea că are mari şanse să primească măcar o nominalizare la Oscar, dacă nu chiar să câştige un premiu. Însă filmul nu a fost ales pentru Oscar pentru că cei care au votat aparent nu au fost chiar atât de impresionaţi de scenariu şi nici de interpretarea lui Aniston.

Critics’ Choice Movie Awards 2015: Cele mai reusite tinute

Ava DuVernay, „Selma”

Ava DuVernay putea face istorie devenind prima femeie de culoare-regizor care să fie nominalizată la premiile Oscar, dar… n-a fost să fie. Cei cinci nominalizaţi au fost toţi bărbaţi, ceea ce a dus la reacţii de indignare, mai ales pe Twitter. Filmul este o dramă puternică despre mişcările pentru Drepturi Civile din 1965.

Jake Gyllenhaal, „Nightcrawler”

Mulţi erau destul de siguri că actorul, care a slăbit aproximativ 13 kilograme pentru rolul din „Nightcrawler”, are şanse mari să câştige premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, însă nu a primit nici măcar o nominalizare.

„The Lego Movie”

Simpatica animaţie a fost nominalizată la Globul de Aur, dar nu a câştigat, aşa că mulţi fani Lego îşi doreau să aibă o şansă măcar la Oscar. Din păcate, filmul, care a avut încasări de aproape 469,000,000 dolari pe plan internaţional, nu a reuşit să ajungă printre nominalizaţii de la cea mai bună animaţie. Va trebui să ne mulţumim cu nominalizarea pe care a primit-o „Everything is awesome” la categoria Cea mai bună melodie originală.

Vezi nominalizari Oscar 2015: surprize si dezamagiri pe cosmopolitan.ro.