OSCAR 2018. Kobe Bryant, criticat violent după primirea Oscarului: „Este o tragedie”

OSCAR 2018. Acordarea unui premiu Oscar fostului baschetbalist american Kobe Bryant a fost criticată de spectatori ai galei pe reţelele de socializare, aceştia amintind că vedeta NBA a fost acuzată de viol în anul 2003.

05 mart. 2018, 08:28
OSCAR 2018. Kobe Bryant, criticat violent după primirea Oscarului: „Este o tragedie”

OSCAR 2018. Kobe Bryant a câştigat duminică seară un Oscar la categoria „Cel mai bun scurtmetraj animat”, cu „Dear Basketball”, pentru care a fost producător executiv.

În 2003, Bryant a fost acuzat că a violat o tânără în vârstă de 19 ani. Iniţial, el a negat că a întreţinut relaţii sexuale cu această femeie, dar mai târziu a recunoscut, precizând, însă, că s-a întâmplat cu consimţământul tinerei. În 2004, cazul a fost închis, deoarece femeia implicată a refuzat să depună mărturie în instanţă.

OSCAR 2018. Ulterior, Bryant a ajuns la un acord cu acuzatoarea, pentru o sumă care nu a fost făcută publică. Chiar şi aşa, acordarea Oscarului lui Kobe Bryant este considerată de o parte a presei americane drept „o tragedie pentru Academia Americană de Film, pentru femeile care muncesc ca Hollywood-ul să fie un loc mai bun, pentru fanii filmului în general„.

Oamenii spun că acuzaţiile de viol distrug viaţa unui bărbat, dar iată-l pe Kobe cu un trofeu Oscar în faţa ochilor mei”, a scris un utilizator al platformei de socializare Twitter. „Nu mai publicaţi mesaje pe Twitter în sprijinul femeilor dacă îl sprijiniţi pe Kobe Bryant”, a scris un alt utilizator pe Twitter. „Mă simt mai bine decât dacă aş fi câştigat un campionat, ca să fiu sincer”, a spus fostul baschetbalist la gala Oscar.

OSCAR 2018. „Nu te-ai simţit mai bine atunci când ai ajuns la un acord în procesul care a fost intentat împotriva ta pentru abuz sexual?” şi „Susţinătorii «MeToo» au aplaudat un violator”, au reacţionat utilizatori ai platformei de socializare Facebook.

Înainte de gala Oscar a fost iniţiată o petiţie prin care semnatarii acesteia i-au cerut Academiei Americane de Film să retragă nominalizarea lui Bryant. „Academia aproape că a evitat să nominalizeze prădători sexuali. Woody Allen şi James Franco nu fac parte din listă. Însă, Kobe Bryant a fost nominalizat”, arată petiţia, care a strâns peste 16.200 de semnături.

Kobe Bryant şi reprezentanţi ai Academiei nu au răspuns încă acestor critici.