Oscarurile, fără favoriţi. Vezi previziunile pentru ediţia din 2012 a Premiilor Academiei

Premiile Oscar de anul acesta sunt, pentru prima dată, fără un favorit cert. Nominalizaţii pentru prestigiosul premiu nu au fost încă anunţaţi, însă site-urile de specialitate au început să publice propriile previziuni.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 11:14
Oscarurile, fără favoriţi. Vezi previziunile pentru ediţia din 2012 a Premiilor Academiei

Dacă în anii precedenţi criticii făceau anumite previziuni în privinţa posibililor câştigători, anul acesta se pare că nu există niciun favorit clar.

Portalul IndieWire a făcut o listă cu posibilele nominalizări la gala Oscar 2012, iar printre favoriţi se numără filme precum „Hugo,” „The Artist” sau „The Descendants”.

Hugo este primul film 3D al regizorului Martin Scorsese şi spune povestea fantastică a lui Hugo Cabret, interpretat de Asa Butterfield, care trăieşte într-un loc secret dintr-o gară.

Primul film mut din ultimii 80 de ani, The Artist, se află de asemenea pe lista filmelor ce ar putea fi nominalizate la Oscar. Povestea are loc între anii 1927 şi 1932, când s-a făcut tranziţia de la filmul mut la cel sonor. Un mare actor de la Hollywood, care şi-a câştigat renumele prin rolurile sale din filme mute, nu poate să se adapteze noii cinematografii şi pierde totul.

Drama The Descendants, în care joacă George Clooney, este foarte apreciată de critici şi cel mai probabil va fi nominalizată la categoria Cel mai bun film. Pelicula spune povestea unei familii în care mama a două fete se află în comă la spital.

Şanse mari la premiile Oscar mai au filmele Midnight in Paris, Shame sau Moneyball. Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles.