Oslo, Zurich şi Tokyo, cele mai scumpe oraşe din lume

Publicat: Vineri, 14 Septembrie 2012 18:06 // Actualizat: Vineri, 14 Septembrie 2012 18:06 // Sursa: Agerpres

Capitala norvegiană Oslo este cel mai scump oraş din lume, înaintea oraşelor Zurich şi Tokyo, însă locuitorii centrului financiar elveţian se bucură de cea mai mare putere de cumpărare, potrivit unui studiu anual întreprins de banca elveţiană UBS, dat publicităţii vineri şi preluat de Reuters şi AFP.

Foto: goodlifereport.com

Studiul a comparat 72 de oraşe, pe baza preţurilor unui coş de 122 bunuri şi servicii. Indicele costului vieţii a fost calculat prin împărţirea acestor preţuri la salariul mediu net orar ponderat în 15 sectoare. Spre exemplu, pentru a-şi cumpăra un iPhone, un salariat trebuie să muncească 22 de ore la Zurich şi de 20 de ori mai mult la Manila, reiese din studiul UBS, citat de Agerpres.

Tot Zurich este oraşul cu cel mai ridicat salariu brut, urmat de Geneva şi de Copenhaga. New York se află pe locul 6, Berlin pe poziţia a 19-a, iar Paris pe locul 21. Pe ultimele locuri sunt plasate oraşele asiatice New Delhi, Jakarta şi Manila.

Oraşele cu costul cel mai scăzut la vieţii sunt New Delhi şi Mumbai, din India.

Studiul a comparat şi orele de muncă în cele 75 de oraşe, concluzionând că cel mai puţin de lucrează la Paris, Lyon şi Copenhaga, iar cel mai mult în Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi America de Sud, peste 2.000 de ore pe an.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cel mai scump oras din lume cele mai scumpe orase din lume Oslo Tokyo zurich
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 sep 04:29
...iar cel mai mult în Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi America de Sud, peste 2.000 de ore pe an. Articol preluat de pe RTV.net
...
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H