Oţelul, înfrângere cu repetiţie la Manchester

Campioana României a pierdut returul cu Manchester United, din Liga Campionilor, cu acelaşi scor cu care s-a înclinat pe Naţional Arena.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 13:46
Oţelul, înfrângere cu repetiţie la Manchester

Campioana României a mers cu strângere de inimă pe Old Trafford, pentru returul cu Manchester United, din grupele Champions League. Fusese 2-0 pentru „diavoli” pe Naţional Arena, dar Sir Alex Ferguson părea a avea o poftă teribilă de goluri pentru manşa secundă, el trimiţând în teren nu mai puţin de şase fotbalişti cu profil ofensiv. Dealtfel, Manchester United a deschis scorul repede, în minutul 8, când Valencia a reluat în plasă o minge centrată de Fabio şi deviată de Owen.

În avantaj pe tabelă, englezii s-au dedat la artificii tehnice, în detrimentul acţiunilor practice şi deşi au dus destul de des mingea în careul lui Grahovac au pasat între ei în loc să şuteze la poartă. Ocaziile de poartă au fost destul de rare, iar gălăţeanul Neagu se poate lăuda că a fost cel mai periculos în terenul gazdelor. Lui i-a aparţinut cea mai mare ocazie a trupei lui Dorinel Munteanu, în minutul 42, când şutul său a fost respins de De Gea.

Fără să forţeze, Manchester a mai marcat un gol până la final, prin Rooney, iar rezultatul a fost acelaşi cu cel din tur, 2-0. În cealaltă partidă a grupei C, Benfica şi FC Basel au încheiat la egalitate, 1-1.

Clasamentul grupei: 1. Benfica 7 p; 2. Manchester – 5 p; 3. Basel – 4 p; 4. Oţelul – 0 p.

Cele mai importante faze ale partidei:

Min. 90 Finalul partidei.

Min. 86 GOOOL MANCHESTER! Şutul lui Rooney este deviat de Sârghi şi mingea intră în poartă. Manchester United – Oţelul 2-0!

Min. 75 Berbatov din nou în acţiune. Vârful lui United profită de o eroare a lui Râpă, dar şutul său trece pe lângă poartă.

Min. 66 Berbatov reia cu capul centrarea lui Fabio, dar portarul Oţelului prinde mingea.

Min. 58 Ocazie uriaşă pentru Manchester. Anderson trimite mingea pe lângă Grahovac, dar Sergiu Costin scoate de pe linia porţii.

Min. 54 Şut Berbatov, peste transversală.

Min. 47 Ocazie pentru Manchester! Berbatov primeşte o pasă de la Chicharito, pătrunde în careul mic, dar portarul Oţelului îl blochează.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 42 Neagu şutează din nou, dar De Gea respinge cu un reflex excelent.

Min. 40 Neagu expediază primul şut al Oţelului pe poarta lui De Gea. Gălăţeanul a ales să tragă de la aproape 30 de metri, dar goalkeeper-ul lui Manchester a reţinut balonul.

Min. 36 Englezii văd şi ei primul cartonaş galben. Johny Evans este avertizat, pentru o intrare pe glezna lui Marius Pena.

Min. 33 Phill Jones are şansa majorării scorului, dar şutul său, la colţul lung, este respins în corner de Sârghi.

Min. 30 Chicharito Hernandez trage slab şi pe lângă poartă, din poziţie bună. Wayne Rooney îi reproşează că nu i-a pasat.

Min. 22 În celălalt meci al grupei, Benfica Lisabona conduce pe FC Basel cu 1-0 încă din minutul 4, graţie golului marcat de Rodrigo.

Min. 16 Sergiu Costin a primit cartonaş galben şi va lipsi în meciul următor, pe care Oţelul îl va juca acasă, cu Basel.

Min. 11 Prima schimbare a meciului. Michael Owen, accidentat, este înlocuit cu Chicharito Hernandez.

Min. 8 GOOOL MANCHESTER! Centrarea lui Fabio a fost deviată de Owen şi reluată în plasă de ecuadorianul Valencia. Manchester United – Oţelul 1-0!

Min. 6 În ciuda faptului că a început partida cu şase atacanţi, Manchester United nu s-a apropiat încă periculos de poarta lui Grahovac.

Min. 1 A început meciul.

Componenţa formaţiilor:

Manchester United: De Gea – Fabio, Ferdinand, Evans, Jones – Valencia, Anderson, Nani – Rooney, Berbatov, Owen. Antrenor: Sir Alex Ferguson.

Oţelul Galaţi: Grahovac – Rîpă, Sîrghi, Sg. Costin, Sălăgeanu – I. Filip, Giurgiu – Antal, Neagu, S. Ilie – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Marijo Strahonja (Croaţia)