Oţelul şi CFR Cluj nu vor să mai joace anul acesta în Cupa României

Clubul Oţelul Galaţi a solicitat FRF şi LPF reprogramarea manşei întâi a semifinalelor Cupei României Timişoreana, respectiv a etapei a XX-a a Ligii I, pentru primăvara anului viitor. Un demers asemănător a făcut şi campioana României, CFR Cluj.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 15:42
Oţelul şi CFR Cluj nu vor să mai joace anul acesta în Cupa României

Două dintre echipele calificate în semifinalele Cupei României, Oţelul Galaţi şi CFR Cluj, care ar trebui să joace peste aproape două săptămâni meciurile primei manşe, cu Petrolul şi, respectiv, Astra Giurgiu, voresc amânarea acestor dispute pentru primăvara anului viitor. Într-un comunicat postat pe site-ul Oţelului se arată:

FC Oţelul Galaţi solicită Federaţiei Române de Fotbal reprogramarea manşei întâi a semifinalelor Cupei României – Timişoreana în primăvara anului 2013. De asemenea, solicităm şi Ligii Profesioniste de Fotbal mutarea etapei a XX-a a Ligii I, tot în primăvară, pentru o ierarhizare clară şi logică a campionatului naţional. Cererile oficiale le-au fost deja trimise celor două foruri care patronează fotbalul românesc„.

Director general al grupării gălăţene, Narcis Răducan, a motivat solicitările prin problemele de lot cu care se confruntă antrenorul Viorel Tănase.

Am făcut aceste cereri deoarece avem foarte mulţi jucători indisponibili din cauza problemelor medicale, iar o semifinală de Cupa României, eveniment de prim rang, trebuie să beneficieze de concursul tuturor factorilor. De asemenea, prelungirea sezonului de toamnă al Ligii I va face ca problemele de lot să se accentueze. Or acest lucru va conduce la o calitate scăzută a jocurilor oficiale, ceea ce va afecta interesul general pentru fenomen. Este şi o formă de respect necesară faţă de publicul spectator„, a spus Răducan, citat de Mediafax.

Prima manşă a semifinalelor Cupei României – Timişoreana, în cadrul căreia Oţelul Galaţi întâlneşte pe teren propriu Petrolul Ploieşti, este programată la 12 decembrie. De asemenea, conform programării Ligii Profesioniste de Fotbal, în etapa a XX-a a Ligii I, formaţia moldoveană întâlneşte la Galaţi tot echipa ploieşteană, la 16 decembrie.