Otopeni în carantină. Ce trebuie să ştii dacă vrei să ajungi la aeroportul Henri Coandă

Orașul Otopeni şi alte cinci localități din județul Ilfov au intrat în carantină de sâmbătă seară, de la ora 22.00, dar autorităţile au dat asigurări că traficul spre Aeroportul Henri Coandă nu va fi restricționat sau îngreunat de noile măsuri de prevenţie anti-Covid.

22 nov. 2020, 09:01
Otopeni în carantină. Ce trebuie să ştii dacă vrei să ajungi la aeroportul Henri Coandă

Otopeni în carantină. 

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a precizat, pentru Libertatea, că toate persoanele care merg sau vin de la aeroport nu vor avea probleme în trafic. În plus, conform prefectului județului Ilfov, traficul spre Aeroportul Henri Coandă nu va fi afectat, pentru că traficul pe DN1, care traversează orașul Otopeni, nu va fi blocat.

„Nu vor fi probleme. Cei care merg la aeroport își poate justifica scopul călătoriei cu biletul de călătorie sau cu o declarație pe propria răspundere. La fel și cei care vin de la aeroport”, a precizat Daniel Zamfir.

În ceea ce privește persoanele care vin din aeroport și spun că nu mai au asupra lor biletul de călătorie cu avionul, prefectul a precizat că se va analiza de la caz la caz.

„Dacă o persoană care vine din aeroport nu prezintă biletul de călătorie și nu are asupra sa nici declarația, se analizează situația. Se va verifica dacă are bagaje asupra sa, cu ce cursă a sosit, sunt soluții. Se poate depista dacă acea persoană chiar a venit din aeroport sau nu”, a spus Daniel Zamfir pentru sursa citată.

Otopeni în carantină. Ce mijloace de transport mai ajung la Aeroportul Henri Coandă

De asemenea, IPJ Ilfov a anunțat că nu vor fi probleme pentru cei care călătoresc spre/dinspre Aeroportul Henri Coandă, inclusiv cu liniile Expres din Capitală.

„Pe DN 1 nu oprim nimic! Nu tragem la răspundere pe nimeni, oamenii să stea liniștiți. Vor fi opriți cei care nu respectă regulile de circulație sau cei care nu poartă mască. În aceste condiții, nu văd de ce ar fi oprite cursele Expres”, a declarat Anne Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

Citeşte şi: Bucureştiul, înconjurat de zone roşii. Carantină în Ilfov în şase noi localităţi, între care Mogoşoaia şi Otopeni