Otrava de pe masa de Crăciun. Evită să mănânci acest preparat așa! E un pericol uriaș pentru sănătate!

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai așteptate din întreg anul. Pe lângă atmosferă și cadouri, preparatele care însoțesc Crăciunul ne fac să numărăm fiecare secundă care trece.

24 dec. 2021, 23:40
Otrava de pe masa de Crăciun. Evită să mănânci acest preparat așa! E un pericol uriaș pentru sănătate!

Otrava de pe masa de Crăciun. Printre preferatele românilor și cele mai cunoscute preparate se află caltaboșul, sarmalele, friptura, piftia și cârnații. Puțini știu că există o mare primejdie și putem să ne punem în pericol sănătatea dacă nu mâncăm corect aceste mâncăruri.

Otrava de pe masa de Crăciun. Evită să mănânci acest preparat așa! E un pericol uriaș pentru sănătate!

Mâncatul excesiv al cârnaților pot provoca episoade infernale de gută în perioada Sărbătorilor. Pentru românii care suferă de ulcer, carnea tocată din sarmale este o adevărată otravă.

Ele pot să agraveze o multitudine de boli cronice, chiar şi atunci când sunt consumate cu moderaţie.

Bila, lichidul secretat de ficat şi depozitat în colecist, ajută la descompunerea grăsimilor pentru ca mucoasa intestinului subţire să le poată absorbi.

Atunci când consumăm cantităţi mari de grăsimi, şi mai ales saturate, cum sunt cele din carnea de porc, ficatul este nevoit să secrete mai mulţi acizi biliari.

Însă acest efort îl oboseşte excesiv, iar persoanele care au boli cronice de ficat, cum sunt hepatita cronică şi ciroza, pot suferi complicaţii.

Citește și: Natalitatea scăzută și migrația pun în pericol sistemul de pensii. Un membru în Consiliul de Administraţie al BNR îi sfătuieşte pe angajaţi să economisească bani pentru bătrâneţe

Cârnaţii, sarmalele, toba, piftia, dar şi friptura de porc, cu atât mai mult dacă este prăjită, sunt alimente contraindicate acestor bolnavi.

Totodată, trebuie să știm că un ficat suprasolicitat afectează starea de sănătate a întregului organism, pentru că el va lăsa să treacă în sânge substanţe nemetabolizate, inclusiv toxine periculoase ori microbi. Grăsimile care se găsesc din abundenţă în cârnaţi, în sarmale, în friptura de porc şi în maioneza din salata de boeuf pun în dificultate şi funcţionarea vezicii biliare.

Citește și: Medicii trag un semnal de alarmă. Băutura care e un adevărat pericol pentru organismul nostru: Apar tulburări de ritm cardiac și modificări în structura neuronilor!