Otrăvurile pe care românii le înghit zilnic. Dulcan: Ne trezim cu tumori și nu știm de unde

Medicul neurolog Constantin Dulcan atrage atenția asupra a trei "otrăvuri" pe care oamenii le înghiți zilnic şi care pot avea efecte grave asupra organismului.

27 mai 2022, 17:47
Otrăvurile pe care românii le înghit zilnic. Dulcan: Ne trezim cu tumori și nu știm de unde

Medicul neurolog Constantin Dulcan susține că stresul este cel mai mare factor de risc pentru noi toți. Dar pe lângă stres, există şi otrăvurile pe care le consumăm zilnic.

„Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. (…) Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, avertizează medicul neurolog Constantin Dulcan.

Citeşte şi: Salata de vinete dietetică şi delicioasă. Secretul Mihaelei Bilic pentru o gustare sănătoasă în weekend

Otrăvurile pe care românii le înghit zilnic. Dulcan: Toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate

„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea?

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, spune profesorul Constantin Dulcan, pentru dcmedical.ro.

Citeşte şi: Cum să mănânci pâine ca să nu te îngraşi. Recomandarea nutriţionistului Mihaela Bilic