Ouă de prepeliţă. 10 beneficii uimitoare pentru sănătate. Punctul 7 te va bucura!

Stiai ca oul de prepelita contine mai multi nutrienti decat oul de gaina? In plus, oul de prepelita ofera o multime de beneficii pentru sanatate.

14 mart. 2019, 05:59
Ouă de prepeliţă. 10 beneficii uimitoare pentru sănătate. Punctul 7 te va bucura!

Oua de prepelita. Iata 10 beneficii uimitoare. 

1. Sunt bogate in nutrieti

Oul de prepelita este mai bogat in nutrienti si mai sanatos decat cel de gaina. Oul de prepelita contine 13% proteina, cantitate ce furnizeaza mai mult decat necesarul zilnic recomandat de proteina. De asemenea, este bogat in complexul de vitamine B, in special in vitamina B1. Oul de prepelita contine cu peste 80% mai multa vitamina B1 comparativ cu oul de gaina.  

2. Previn tusea si usureaza astmul

Oualele de prepelita lupta impotriva multor afectiuni si sunt eficace in tratarea tusei si a astmului. In civilizatiile antice, galbenusul oului de prepelita era folosit pentru tratarea psoriazisului si eczemelor. 

3. Scad riscul de boli terminale

Daca organismul are deficit de potasiu creste riscul de a te confrunta cu afectiuni precum boli de inima, hipertensiune, artrite, atac cerebral, cancer, tulburari digestive si multe altele. Asadar, consuma oua de prepelita pentru a-i oferi organismului cantitatea de potasiu de care are nevoie pentru a functiona la parametri optimi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.