OUG pentru decontarea navetei elevilor. CNE: „Este discriminatorie, e inacceptabil”

Consiliul Naţional al Elevilor consideră ordonanţa de urgenţă prin care este reglemetată decontarea navetei pentru elevi discriminatorie faţă de cei care folosesc mijloacele de transport feroviar pentru a merge la şcoală. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 18:16
OUG pentru decontarea navetei elevilor. CNE: „Este discriminatorie, e inacceptabil”

Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat ca în textul ordonanţei sintagma elevilor care nu pot fi şcolarizaţi să fie transformată în elevilor care nu sunt şcolarizaţi, din motive evidente ce ţin de şcolarizarea elevilor din învăţământul liceal, de exemplu, care pot opta, în baza procesului de admitere, pentru a învăţa într-o unitate de învăţământ cu profil diferit faţă de liceele din localitatea de domiciliu, iar Guvernul României a decis să aprobe ordonanţa într-o formă chiar şi mai discriminatorie decât înainte.

„În calitate de reprezentanţi ai elevilor din România, condamnăm cu fermitate modul în care Guvernul României a ales să discrimineze, prin prezenta ordonanţă de urgenţă, elevii care fac naveta cu trenul. Este inacceptabil să tolerăm un astfel de comportament din partea guvernanţilor, din cauza unei exprimări dezastruoase mii de elevi din România vor suferi, iar gradul de excluziune socială va creşte şi mai mult. Guvernul Orban a uitat de acei elevi care călătoresc cu trenul şi a ales să îi sară din ecuaţia parlamentară!”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Citeşte şi Burse elevi 2020. Consiliul Naţional al Elevilor: „Nu negociem bursele elevilor din România”

Guvernul României a adoptat în şedinţa de marţi, 4 februarie, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea art. 84, alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, prin care este reglementată şi, în acelaşi timp deblocată, decontarea navetei pentru elevi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.