OUG pentru privatizarea sănătăţii. Ludovic Orban: A fost prezentată în nişte variante care nu au legătură cu realitatea

Ludovic Orban spune că OUG în domeniul sănătăţii a fost prezentată în nişte variante care nu au nicio legătură cu realitatea. 

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 09:43
OUG pentru privatizarea sănătăţii. Ludovic Orban: A fost prezentată în nişte variante care nu au legătură cu realitatea

Ludovic Orban spune că fiecare ordonanţă de urgenţă adoptată în sedinţa de guvern de marţi seară a avut în spate o nevoie şi era indispensabilă. Mai mult, premierul afirmă că OUG în domeniul sănătăţii a fost prezentată românilor în variante care nu au nicio legătură cu realitatea. 

„Fiecare ordonanţă de urgenţă a avut în spate o nevoie şi era indispensabilă. OUG in domeniu sănătătii a fost prezentată în nişte variante care nu au nicio legătură cu realitatea. Prin aceasta OUG pacientul isi poate alege unitatea medicala. Permitem ca cetătenii sa apeleze şi la unităţi medicale private”, a spus Ludovic Orban înainte de moţiunea de cenzură. 

Citeşte şi Avocatul Poporului ar putea ataca la CCR o parte dintre cele 25 de ordonanţe adoptate de Guvern: „Este o abatere gravă”

Reamintim că Guvernul a adoptat, marți proiectul de OUG prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați.

„Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care se suportă din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate să se deruleze în mod unitar atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, în mod similar cu reglementarea privind furnizorii privaţi de medicamente şi dispozitive medicale. Astfel, se asigură accesul imediat al pacienților la tratament in cadrul programelor naționale de sănătate curative și, funcție de opțiunea acestora, prin furnizorii care sunt autorizați și evaluați și care au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de ordonanță care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Potrivit actului normativ, furnizorii privați de servicii medicale puteau implementa programe de sănătate ale statului, doar atunci când era depășită capacitatea furnizorilor publici de a le implementa.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu, după valul de OUG din Guvern: „Noaptea ca hoţii, una la un sfert de oră”