OUG pentru privatizarea sănătăţii. Sindicaliştii Cartel ALFA anunţă că vor sesiza DNA

Sindicaliştii de la Cartel ALFA solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României asupra neconstitualităţii OUG pentru privatizarea sănătăţii şi sesizează în acelaşi timp DNA asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătăți.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 14:57
OUG pentru privatizarea sănătăţii. Sindicaliştii Cartel ALFA anunţă că vor sesiza DNA

„Cartel ALFA solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României asupra neconstutionalității acestei OUG și sesizează în același timp procurorul șef din Direcția Națională Anticorupție asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele sindicatului, Bogdan Hossu.

În sursa citată se arată că Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat, marți, 25 de ordonanțe de urgență, chiar dacă premierul a criticat ordonanțele de urgență atunci când se afla în Opoziție.

Aceste acte normative au fost adoptate fără dezbateri sau consultări, iar unele chiar fără avizele legale obligatorii necesare.

„Unele dintre aceste ordonanțe, cum e cea legată de privatizarea programelor naționale de sănătate, s-au adoptat fără analiză de impact, fără consultări, în ciuda reacțiilor negative ale sindicatelor și a atenționărilor specialiștilor”, mai atrage atenția Cartel Alfa.

În textul ordonanței au fost introduse noi articole care „deschid drumul integral sectorului privat comercial” pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență.

„Este o grabă demnă de un guvern care își joacă toate cărțile pe mâna sponsorilor privați, sacrificând interesele majorității populației. Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” consideră acțiunea guvernului un abuz grav față de principiile democratice, cu atât mai mult cu cât acest guvern și-a asumat „misiunea” de a pune capăt acestui tip de abuz practicat de guvernele anterioare”, mai arată sursa citată.