Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuria ta. Începe dimineaţa cu el şi vei avea o sănătate de fier

Atât cercetătorii cât și dieteticienii au ajuns la aceeași concluzie: dacă îți începi ziua cu un mic dejun sănătos care conține această sursă de proteine ești pe drumul cel bun pentru a slăbi.

19 ian. 2022, 06:40
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuria ta. Începe dimineaţa cu el şi vei avea o sănătate de fier

Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!

Întrebarea care rămâne este: cum să preparăm corect un ou? Fiert sau prăjit? Ochi sau omletă? Răspunsul are variante multiple, în funcție de obiectivele pe care le aveți.
✅ dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți ca oul să fie greu de digerat și să țină mult de foame, atunci oul fiert tare este alegerea corectă; puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu se satură mai bine ca oul fiert!

✅ dacă vreți ca oul să fie ușor de digerat și de asimilat atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios; în gălbenuș avem o cantitate mică de proteine care se coagulează și se întăresc la tratament termic prelungit.

Alimentul minune care tratează o mulţime de afecţiuni. Ne poate feri de cancer şi se găseşte în orice supermarket

✅

dacă vă face plăcere să înmuiați pâine în galbenus de ou și vă doriți și o felie de bacon bine rumenit, atunci oul ochi va fi preferatul vostru; puțini sunt cei care știu că uleiul nu poate pătrunde printre moleculele de proteine, deci nici carnea nici albușul de ou nu pot absorbi ulei- oul ochi nu are multe calorii dacă îl scurgem bine de ulei după prăjire!

✅ dacă sunteți la dietă proteică sau Keto, dacă aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor slăbănogi și a persoanelor cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta. Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată.
Chiar dacă nu este uleioasă, omleta poate ascunde multă grăsime. Atunci când gălbenușul se sparge și vine în contact cu uleiul, se produce o emulsionare cu încorporarea grăsimii; lecitina din galbenuș “înghite” ulei precum maioneza. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă- fiecare lingură de ulei are 100 de calorii, iar oul doar 80!
Se spune că e sănătos să consumi un ou crud din când în când. Greșit, este doar un mit! Albușul crud nu poate fi digerat de oameni, nu avem enzimele necesare. În caz de intoxicație alimentară sau otrăvire, ca măsură de prim ajutor se folosește albuș crud; el crează o peliculă pe mucoasa stomacului și a intestinului, care blochează absorția substanțelor toxice. Concluzia? Doar gălbenușul poate fi mâncat crud, albușul niciodată”, ascris şi Mihaela Bilic pe Facebook.

Alimentul preferat al românilor la care NU trebuie să renunțați dacă țineți dietă. Un nutriționist dărâmă cel mai mare mit!

Singura sursă de proteine

Studiile sugerează că doar o singură sursă de proteine reprezintă micul dejun ideal pentru a slăbi – ouăle.

Cercetătorii au descoperit, pe parcursul unui studiu, că cei care au consumat ouă la micul dejun timp de 8 săptămâni au dat jos cu până 65% mai mult față de cei care nu au avut grijă ce au mâncat, scrie the American Journal of Clinical Nutrition.

Reglarea glicemiei și diminuarea senzației de foame

Un alt studiu a descoperit că ouăle pot regla glicemia și să diminueze senzația de foame, scrie Nutrition Research.

Un mic dejun sănătos și sățios ar trebui să conțină alimente bogate în proteine și fibre deoarece acestea te ajută să te simți sătul pe o perioadă mai lungă de timp, spune Alyssa Pike, manager al Nutrition Communications. Ouă și avocado sau ouă cu pâine integrală, recomandă aceasta. Un mic dejun sățios te ajută să mănânci mai puțin în timpul zilei.

Ouăle reprezintă măncarea ideală dimineața tocmai pentru că sunt o proteină asa de sățioasă. Două ouă conțin 180 de calorii, vitaminele B12 și B2, seleniu și vitamina A. În plus, ouăle sunt ieftine și ușor de preparat.


loading...
Partenerii noștri