Alimentul preferat al românilor la care NU trebuie să renunțați dacă țineți dietă. Un nutriționist dărâmă cel mai mare mit!

Un medic specialist de la "Spitalul Monza" dărâmă cel mai mare mit în ceea ce privește alimentele permise în timpul unei diete de slăbit. Potrivit expertului, pâinea poate fi un adevărat aliat atunci când vrem să pierdem în greutate.

11 ian. 2022, 11:36
Alimentul preferat al românilor la care NU trebuie să renunțați dacă țineți dietă. Un nutriționist dărâmă cel mai mare mit!

Medicul cu specializare în kinetoterapie și medicină generală, Laura Ene, de la Spitalul Monza, a vorbit la DIGI 24 despre alimentele benefice atunci când vrem să pierdem câteva kilograme în plus.

Aceasta a menționat cu precădere un aliment pe care, de obicei, persoanele care urmează un regim de slăbit îl ocolesc, și anume pâinea. Specialistul a precizat că în timp ce pâinea albă este cu adevărat dăunătoare siluetei, deoarece nu conferă sațietate, pâinea integrală ne poate ajuta să ne atingem scopul în ceea ce privește greutatea ideală.

Dieta de trei. Cum poți slăbi miraculos mâncând trei zile orez, trei fructe și trei legume!

Nutriționistul Laura Ene a precizat că pâinea integrală conține fibre și carbohidrați compuși cu eliberare lentă în organism, care ne ajută să ne păstrăm nivelul energiei și să nu simțim nevoia de a ronțăi alimente nesănătoase cum ar fi dulciurile sau produse de patiserie.

„Mi se pare o mare problemă când oamenii renunță la pâine. Dacă o alegem pe cea integrală, de graham, cu secară, cu semințe, pâine este din punctul meu de vedere, sursa cea mai bună de sațietate. Dacă o îmbunătățim cu fibre și alegem o pâine dintr-o făină de calitate, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi. Pâinea este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de brânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt”, a declarat medicul Laura Ene, la Digi 24.

Medicul Laura Ene a subliniat faptul că mâncarea de calitate, din ingrediente cât mai puțin procesate, este esențială pentru sănătatea organismului. De asemenea, aceasta a atras atenția că un rol important pentru un stil de viață sănătos îl are alimentația echilibrată și exercițiul fizic regulat.

Dieta cu SLĂNINĂ face furori printre vedete. Trucul pe care trebuie să îl știe româncele să slăbească simplu și ușor

„Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mâna mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineață, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mișcăm”, a mai spus ea.