Ovidiu Cuncea a dat gâsca Francesca pe Sfintele Daruri. Motivul real pentru care fostul asistent din emisiunea „Ciao Darwin” a ales să devină preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului ieşind din icoană”

Simpaticul actor Ovidiu Cuncea, care a devenit celebru alături de mascota sa, gâsca Francesca, în emisiunea "Ciao Darwin" a decis, în urmă cu câţiva ani, să lase actoria în urmă şi să îmbrace straiele preoţeşti. Motivul acestei schimbări radicale a rămas mult timp ascuns opiniei publice.

23 iun. 2022, 10:34

Actorul Ovidiu Cuncea a dezvăluit că a ales să devină preot în urma unei minuni la care a fost martor. În 2019, după 21 de ani de căsnicie, fostul actor a decis să divorțeze de soția lui și să-şi urmeze chemarea. Dintotdeauna a avut dilema: actorie sau preoţie? A avut nevoie de zeci de ani ca să ia decizia corectă.

De ce s-a făcut Ovidiu Cuncea preot

A fost nevoie de un eveniment cu un impact uriaş asupra lui ca să aleagă calea Domnului. Actorul Ovidiu Cuncea a dezvăluit că a văzut-o pe Maica Domnului ieşind din icoană atunci când se ruga ca să i se lumineze minte şi să poată decide dacă să urmeze calea preoţiei.

A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și… stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică. Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica. Chiar prietenii m-au întrebat apoi și le-am spus că nu mai am frică. Acum m-am gândit că mai am. Mi-e frică ca nu cumva să nu mai am bucuria clipei pe care o trăiesc. Să cunoști majoritatea lucrurilor și să nu te mai bucuri”, a povestit actorul în emisiunea Exclusiv VIP de la Prima TV.

Citeste si Daniel Onoriu s-a pocăit după ce a fost la un pas de moarte: „Merg la biserică de două ori pe săptămână”

Actorul a terminat Seminarul Teologic în urmă cu 28 de ani, într-o perioadă în care să urmezi astfel de studii era un adevărat act de curaj.

Știu că s-a făcut sedință publică să mă dea afară din UTC și da, m-au dat afară. Pe tata, care lucra în Libia, l-au chemat și l-au luat la întrebări. Tata a zis atunci că soția a decis, că el nu știa nimic, totul ca să salveze situația. Toată viața mea am avut dilema de a mă hotărî între Teatru și Teologie”, a mai spus actorul.

Citeste si Carmen Harra a dezvăluit cum face să atragă banii. Toți milionarii lumii folosesc această metodă