Jurnalistul Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA: Dosarul care va zgudui România din temelii este „Armamentul”

Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, a fost chemat, luni, la DNA pentru a fi audiat în dosarul legat de răpirea jurnaliştilor români şi în dosarul Armamentul.

20 apr. 2015, 10:32
Jurnalistul Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA: Dosarul care va zgudui România din temelii este „Armamentul”

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a declarat la ieşirea de la DNA că a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul privind răpirea jurnaliştilor în Irak şi în dosarul Armamentul.

Am venit pentru că m-au chemat ca martor. M-au întrebat date despre domnul Mohamad Yassin şi le-am povestit cam în ce împrejurări l-am cunoscut şi ce s-a întâmplat în dosarul răpirea din Irak şi în dosarul Armanentul, unde Mohamad Yassin era parte şi unde totul s-a secretizat. Ca urmare, le va fi foarte greu anchetatorilor să găsescă ce îi interesează, până când nu se desecretizează cele două dosare. Au secretizat crima organizată din care fac parte personaje pe care le vedeţi, din când în când, că mai apar la televizor„, a declarat Ovidiu Ohanesian.

Referitor la dosarul Armamentului, ziaristul a declarat că ancheta va „zgudui România din temelii”. „Dosarul care va zgudui România din temelii este „Armamentul”. Acolo veţi găsi trafic de influenţă, terorism, trafic cu armament, trafic cu ţigari şi modul în care oamenii ăştia au făcut tranzacţii între ei. S-a ajuns să se lucreze cu instituţiile statului în cel mai rău mod posibil. I-am spus doamnei procuror că inainte de toate este necesară declasificarea celor două dosare„, a mai precizat Ovidiu Ohanesian.