Ovidiu Ohanesian: M-am constituit parte civilă în dosarul medicului Yassin. Voi cere 4 mil. euro despăgubiri

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a declarat pentru România TV că s-a constituit parte civilă în dosarul medicului Mohamad Yassin care este acuzat de trafic de influenţă. Totodată, ziaristul a adăugat că va cere despăgubiri de 4 milioane de euro. În plus, Ovidiu Ohanesian a declarat că va cere extinderea cercetărilor pentru alte persoane în ceea ce priveşte favorizarea teroriştilor. 

20 apr. 2015, 19:47
Ovidiu Ohanesian: M-am constituit parte civilă în dosarul medicului Yassin. Voi cere 4 mil. euro despăgubiri

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a declarat la România TVs-a constituit parte civilă în procesul medicului Mohamad Yassin.

Citeşte şi: Jurnalistul Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA: Dosarul care va zgudui România din temelii este „Armamentul”

Acesta a fost arestat preventiv la începutul lunii aprilie, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam. Alături de el a fost arestat şi Tahli Fadel, acuzat de complicitate.

Ovidiu Ohanesian a precizat totodată că va cere despăgubiri de 4 milioane de euro în acest dosar. În plus, acesta a anunţat că va cere extinderea cercetărilor penale şi pentru alte persoane.

„Voi cere extinderea cercetărilor asupra altor persoane pentru favorizarea teroriştilor care s-au făcut în ani şi ani de zile (…) Persoane din zona justiţiei, magistraţi, judecători, preşedinţia României, Serviciile Secrete. Avem toată gama de băieţi cu ochii albaştri din această perioadă din ultimii 10 ani”, a precizat la România TV Ovidiu Ohanesian.

Jurnalistul a mai precizat că „a cerut public de ani de zile desecretizarea dosarelor Armamentul şi a celui referitor la răpirea jurnaliştilor din Irak fără niciun fel de rezervă”. În opinia sa, cele două dosare au fost „secretizate abuziv de gaşca de crimă organizată şi terorism care a împânzit instituţiile statului în ultimii 10 ani”.

Întrebat despre acuzaţiile care i s-ar aduce în acest dosar lui Traian Băsescu, Ohanesian a precizat că este cunoscută prietenia dintre fostul şef de stat şi medicul Yassin. 

„Este de notorietate prietenia fostului preşedinte cu medicul Muhamad Yassin, ce care a găzduit prima întâlnire dintre terorişti, Omar Hayssam, Mohamad Munaf, teroristul cetăţean american, şi Marie Jeanne, în clădirea din strada Comana”, a declarat Ovidiu Ohanesian.

Citeşte şi: Numele lui Traian Basescu apare în dosarul de mită al medicului lui Omar Hayssam

Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, a fost chemat, luni, la DNA pentru a fi audiat în dosarul legat de răpirea jurnaliştilor români şi în dosarul Armamentul.

Referitor la dosarul Armamentului, ziaristul a declarat la ieşirea de la DNA că ancheta va „zgudui România din temelii”.

Dosarul care va zgudui România din temelii este „Armamentul”. Acolo veţi găsi trafic de influenţă, terorism, trafic cu armament, trafic cu ţigari şi modul în care oamenii ăştia au făcut tranzacţii între ei. S-a ajuns să se lucreze cu instituţiile statului în cel mai rău mod posibil. I-am spus doamnei procuror că inainte de toate este necesară declasificarea celor două dosare„, a mai precizat Ovidiu Ohanesian.