Ovidiu Puţura, despre o judecătoare: „Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, o vezi în spital cu picioarele rupte”

Referatul de arestare preventivă făcut de procurorii DNA pentru judecătorul Ovidiu Puţura arată că acesta ar fi intenţionat să pună terţe persoane să o agreseze pe o judecătoare refractară la presiunile pe care Puţura le făcea prin intermediul judecătoarei Corina Iacob.
Romania TV
21 ian. 2015, 16:35
Ovidiu Puţura, despre o judecătoare:

Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob că, din funcţia deţinută în Ministerul de Justiţie, îl va ajuta pe fiul acesteia să devină notar stagiar. În schimb, Iacob trebuia să o convingă pe judecătoarea Camelia Năşcuţiu să admită recursul soţiei lui Paţura, într-un proces pe care aceasta îl pierduse la instanţa de fond.

Se pare că Năşcuţiu s-a dovedit inflexibilă la cererile lui Iacob, lucru ce i-a provocat lui Puţura un acces de furie:

„P.O.: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea.
CI.: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…
P.O.: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că…
(…)
P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.
C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?
P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm
C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…
P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.
C.I.: Ce faci?
P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.
C.I.: Te rog frumos… şi eu ce să fac acum…
P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi… ce rezultă din dosar.
C.I.: Să fac opinie separată?
P.O.: Da.

În baza acestei înregistrări, DNA a cerut instanţei să aprobe arestarea lui Puţura. „Din probele cauzei rezultă că privarea inculpaţilor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, se arată în referatul DNA.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Puţura de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite de la Laurenţiu Ţăranu în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecătorii din dosarul 10792/118/2010 aflat în apel la Curtea de Apel Constanţa şi în care Ţăranu avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia. Puţura i-a promis să stea liniştit pentru că va lua achitarea.

„În luna noiembrie 2013, Puţura Ovidiu s-a întâlnit cu inculpatul la hotelul „Ioana” de 5 stele din Sinaia, a participat şi la vânătoare fiind foarte încântat că împuşcase un urs şi a luat ca trofeu capul ursului. Cheltuielile de aproximativ 6.000 euro, din care 4.000 euro pentru urs au fost achitate de inculpat”, se arată în referat.

De asemenea, inculpatul Ţăranu i-a plătit lui Puţura şi un sejur la Mamaia de 500-600 de euro, lucru ce rezultă şi dintr-o altă înregistrare de la dosar.
„Puţura Ovidiu:- Salutare!
Ţ:- Salutare!
Puţura Ovidiu:- Uite am ajuns pe aici şi nu ştiu pe ce nume e făcută rezervarea.( când s-a cazat la Mamaia)
Ţ:- Mă gândeam eu şi la varianta asta.
Puţura Ovidiu:- Da.
Ţ:- Păi, aşteaptă un pic.
Puţura Ovidiu:- Da? Mă suni înapoi?
Ţ:- Da, da.
Puţura Ovidiu:- Da, bine, mersi.”

Procurorii din cadrul DNA au dispus marţi începerea urmăririi penale faţă de Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, în prezent director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, fost secretar de stat în acelaşi minister, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență, se arată într-un comunicat al DNA.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, în cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis unei judecătoare că, din funcţia pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât, o persoană din familia judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Ovidiu Puțura i-a solicitat judecătoarei să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția suspectului era reclamant recurent.

„În perioada 2013 – 2014, suspectul Puțura Ovidiu a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile”, precizează procurorii DNA.

Ovidiu Puţura a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei în 24 februarie 2014, funcţie pe care o ocupa din 17 mai 2012.

Anterior, Puţura (PNL) a fost judecător şi director la Direcţia de contencios administrativ din Ministerul Justiţiei.

În 17 ianuarie 2014, Ovidiu Puţura a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei CFR.

În aceeaşi zi, Ministerul Justiţiei preciza că Ovidiu Puţura poate fi, în paralel, şi secretar de stat în MJ şi membru în consiliul de administraţie al unei regii autonome, respectiv al CFR, după ce Guvernul a aprobat un memorandum în acest sens. Ministerul Justiţiei a transmis aceste precizări după ce presa a vehiculat, imediat după învestirea lui Ovidiu Puţura, că acesta nu poate fi membru în CA al CFR, deoarece are calitatea de judecător pe durata detaşării la MJ.

În iunie 2014, Ovidiu Puţura a fost sancţionat cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că a deţinut, în paralel, funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al CFR şi pe cea judecător.

Secţia pentru judecători a CSM a admis atunci acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva magistratului Ovidiu Puţura, avertismentul fiind dat pentru „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Mutare surprinzătoare după primul tur al prezidențialelor. George Simion refuză orice negociere cu Victor Ponta
Capital.ro
Călin Georgescu va conduce România. Oamenii NU e nevoie să-l voteze. Planul lui Simion
Playtech.ro
Rezultate surpriză în județul lui Iohannis. Cine a fost candidatul votat masiv în primul tur la Sibiu
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Vremea se dezlănțuie. Urmează trei zile de coșmar
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
E oficial! Când începe vacanța de vară a elevilor în 2025 și cât durează, de fapt
Cancan.ro
Județul în care George Simion a luat mai mult de jumătate din voturi. Surpriză! Cine s-a născut aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Decizia luată de Victor Ponta după ce a ieșit pe locul 4 la alegerile prezidențiale.
MediaFlux
Se anulează, din nou, alegerile prezidențiale? Ce specifică calendarul electoral
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
România, campioană la muncă în weekend. Câți români nu au liber sâmbăta și duminica