Ovidiu Tender, în audienţă la Avocatul Poporului

Omul de afaceri Ovidiu Tender a semnalat, miercuri, în cursul unei audiențe la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, faptul că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu ar fi dat curs unei solicitări referitoare la presupuse ilegalități în executarea contractului de privatizare a unei societăți comerciale.

22 apr. 2015, 12:50
Ovidiu Tender, în audienţă la Avocatul Poporului

Potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Avocatului Poporului, Ovidiu Tender a semnalat faptul că „AVAS nu a dat curs solicitării sale de a primi, în lumina noului Cod Penal, un răspuns conform căruia AVAS infirmă existența unui prejudiciu și a unei ilegalități în executarea contractului de privatizare a unei societăți comerciale, aspecte confirmate de mai multe adrese expediate anterior petentului”, scrie Agerpres.

În sprijinul celor afirmate, Tender a depus și o petiție la sediul instituției Avocatul Poporului.

El a „atras atenția și asupra interpretării diferite pe care o dau instanțele de judecată în privința sintagmei de ‘funcționar public’, în lumina vechiului și noului Cod Penal” și „a depus la Avocatul Poporului o solicitare de promovare a unui Recurs în interesul legii cu privire la aspectele mai sus menționate”.

Sursa citată mai precizează că, „în acest sens, avocatul Veronel Rădulescu a declarat că va face demersuri în vederea identificării și comunicării către Avocatul Poporului a unor hotărâri judecătorești definitive”.

Totodată, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că petițiile „vor fi analizate de către experții instituției și vor primi un răspuns, conform legii”.

La întâlnire a fost prezentă Ecaterina Mirea, consilier, șeful Serviciului contencios al Avocatului Poporului, mai informează comunicatul.