Ovidiu Zară, audiat ŞASE la DIICOT în cazul Caracal VIDEO

Celebrul investigator Ovidiu Zară va trebui să dea astăzi explicaţii după dezvăluirile despre oasele din cimitir, transmite România TV.

11 oct. 2019, 05:06
Ovidiu Zară, audiat ŞASE la DIICOT în cazul Caracal VIDEO

Jurnalistul Ovidiu Zară a fost chemat la DIICOT, în calitate de martor, după ce a făcut mai multe dezvăluiri în cazul Caracal. Jurnalistul a anunţat în repetetate rânduri la România TV că are date importante care ar putea duce la elucidarea crimelor de la Caracal. Gazetarul este de părere că oasele găsite la marginea pădurii au fost „plantate” și fac parte dintr-un plan foarte bine pus la punct.

Dacă inițial oasele se presupuneau că erau ale Luizei Melencu, iar acest lucru nu s-a confirmat, fiind necesară o expertiză FBI, acum gazetarul spune care este adevărata proveniență a osemintelor umane. Ziaristul susține că oasele care au fost găsite de anchetatori în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, dar și cele din pădure fac parte dintr-un plan stabilit dinainte de criminal și complicii săi, în situația în care ar fi prins.

Citeşte şi: Soţia lui Dincă ar fi fost complice. Avocatul familiei Melencu face o nouă plângere la DIICOT. „S-a întâlnit cu Luiza în casa groazei”

Ovidiu Zară consideră că Gheorghe Dincă vrea să obțină o pedeapsă mai mică și duce ancheta în eroare, în timp ce ascunde data sau nume grele.

„Astfel, am aflat că oasele din butoi ar fi fost luate din cimitirul din Zănoaga (jud. Olt), o localitate la 24 km. de Caracal și că acestea ar aparține unei fete care a decedat acum 4-5 ani la vârsta de 14 ani. La fel, oasele găsite la liziera pădurii ar fi fost luate din cimitirul din Marotinu de Sus (jud. Dolj), o localitate la 26 km. de Caracal și ar aparține unei tinere în vârstă de 22 de ani (asta ar explica lucrarea dentară găsită laolaltă cu mulțimea de dinți cariați despre care anchetatorii susțin – în mod greșit susțin eu – că ar aparține Alexandrei)”, a scris gazetarul pe contul de Facebook.

M-am dus în această dimineață la Secția 15 Poliție să văd despre ce este vorba, iar în citație spune că sunt martor în dosarul privind infracțiunea de trafic de minori, infracțiune de omor calificat și viol. Deci dacă vorbim de trafic de minori, un element nou apărut în anchetă, asta înseamnă că dosarul va rămâne la DIICOT. 

Am intrat în posesia unui înscris care era o pistă de lucru pentru cei de la DIICOT. Eu mă așteptam ca această citație să nu fie publică. De ce? Un jurnalist are anumite surse pe care nu este obligat să le facă publice. Dar oare sursele mele vor mai avea încredere în mine vreodată? Ca părinte și ca un român care s-a implicat să fie găsite aceste fete, ce să fac?”, a precizat jurnalistul Ovidiu Zară în direct la România TV.