Ovidiu Zara, despre libertatea presei în cazul Ghiţă: Datoria oricărui jurnalist este să publice informaţiile de interes general

Publicat: Marţi, 24 Ianuarie 2017 22:31 // Actualizat: Marţi, 24 Ianuarie 2017 22:31 // Sursa: romaniatv.net

Se înmulţesc avertismentele şi poziţiile publice exprimate de tot mai mulţi demnitari care anunţă luarea unor măsuri dure împotriva România TV, împotriva jurnaliştilor săi, vorbindu-se inclusiv de închiderea postului de către CNA. Totul a început odată cu difuzarea înregistrărilor cu Sebastian Ghiţă. Jurnalistul Ovidiu Zara apără România TV, spunând că este datoria oricărui jurnalist să publice informaţiile de interes general. 

România TV nu va ceda presiunilor şi va continua să difuzeze toate informaţiile relevante pentru public, chiar dacă ele vor deranja persoane. Atâta vreme cât ele prezintă interes public major, se vor regăsi pe România TV. Cei mai importanţi lideri de opinie sunt alături de România TV şi susţin libertatea de exprimare şi respectarea ei conform Constituţiei României.

Constituţia României prevede la Art. 30 privind "Libertatea de exprimare" următoarele:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(4) Nicio publicaţie nu poate fi suprimată.

Jurnalistul Ovidiu Zara susţine că atât timp cât diverse personaje iau decizii care privesc buna funcţionare a statului român, publicul trebuie informat. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 ian 16:47
Răspunde | Votează email 0 email
f.b.
Eu am propus, dar nu ma baga nimeni in seama, ca Parlamentul sa faca co COMISIE PENTRU ELUCIDAREA TUTUROR MISTERELOR care sa-l traga de urechi pe asta micu' pina spune tot.
04 ian 16:39
Răspunde | Votează email 0 email
f.b.
O fi libertate, dar eu as limita numarul de "bombe" admise. Uitati-va ca si sponsorii vostri au ajuns la asemenea limitari cu americanii.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H