Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0

Philip Morris International (PMI) a anunțat comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0, alternativa fără fum produsă de compania KT&G și introdusă de IQOS, începând din 9 decembrie 2021. Anunțul vine în urma semnării, în ianuarie 2020, a unui acord între PMI și KT&G, principala companie producătoare de tutun și nicotină din Coreea de Sud. România este printre primele piețe din Uniunea Europeană în care dispozitivul este lansat.

08 dec. 2021, 17:21
Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0

Pe piața din România, dispozitivul lil SOLID 2.0 de la KT&G va fi lansat împreună cu două variante de consumabile Fiit, care sunt produse în fabrica Philip Morris România din Otopeni. lil SOLID 2.0 este noua generație a dispozitivului compact de încălzire a tutunului lil SOLID, introdus de IQOS. lil SOLID 2.0 încălzește tutunul cu ajutorul unui element de încălzire și produce un aerosol. Nu produce fum, scrum sau foc. Dispozitivul lil SOLID este introdus de IQOS și completează portofoliul de alternative fără fum al PMI în România, care include sistemul de încălzire a tutunului IQOS.

Ambiția noastră este ca toți adulții care altfel ar continua să fumeze să treacă la alternative mai bune cât mai curând posibil și să renunțe la țigări, în beneficiul sănătății lor, al sănătății publice și al societății în general”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România. „Produsele KT&G aflate în plină expansiune în afara Coreei de Sud vor completa portofoliul nostru deja puternic de produse care încălzesc tutunul și nu eliberează fum, ceea ce le oferă fumătorilor adulți o gamă și mai largă de opțiuni de gust, preț și tehnologie”.

Acordul dintre PMI și KT&G are o durată inițială de trei ani și permite PMI să distribuie produsele fără fum curente ale KT&G și versiunile ulterioare ale acestora în mod exclusiv, fără însă să împiedice PMI să distribuie propriile produse și pe cele ale altor terți.

Produsele KT&G distribuite de PMI în afara Coreei de Sud, precum lil SOLID 2.0 și Fiit, au făcut obiectul unei evaluări atente înainte de comercializare, pentru a asigura îndeplinirea cerințelor legale aplicabile din piețele de lansare, precum și a standardelor înalte ale PMI de fundamentare științifică pentru confirmarea absenței arderii și a reducerii semnificative a emisiilor de substanțe nocive comparat cu țigările.

Acest pas important înspre construirea unui viitor fără fum vine în completarea progreselor înregistrate deja de PMI cu portofoliul existent de produse fără fum și care nu ard tutunul (heat-not-burn). În 30 septembrie 2011, erau aproximativ 20,4 milioane de utilizatori adulți ai sistemului de încălzire a tutunului IQOS produs de PMI la nivel global, din care aproximativ 14,9 milioane de fumători adulți au făcut trecerea la IQOS și au renunțat la fumat. În plus, în 7 iulie 2020, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a autorizat comercializarea sistemului de încălzire a tutunului IQOS ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP), prin emiterea unui ordin de modificare a expunerii. Astfel, FDA a recunoscut că sistemul de încălzire a tutunului IQOS este adecvat pentru a promova sănătatea publică și este de așteptat să fie în beneficiul sănătății întregii populații.

Material susținut de Philip Morris România


loading...
Partenerii noștri