Pablo Escobar al Braziliei, arestat la Budapesta după o acţiune ca-n filme. Venise în secret pentru o operaţie, dar a fost săltat din restaurant

Unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume, Sergio Roberto de Carvalho, fost maior al armatei braziliene, a fost arestat în Ungaria după o vânătoare îndelungată.

24 iun. 2022, 17:38
Pablo Escobar al Braziliei, arestat la Budapesta după o acţiune ca-n filme. Venise în secret pentru o operaţie, dar a fost săltat din restaurant

Carvalho a fost arestat pe 21 iunie, după o operațiune comună a anchetatorilor locali și portughezi. Au fost făcute publice puține detalii despre arestare, dar se pare că baronul brazilian al drogurilor locuia la Budapesta, folosind un pașaport mexican fals. El avea programată o intervenţie chirurgicală la Kiev, dar din cauza situaţiei din Ucraina a reprogramat respectiva operaţie în Ungaria.

După ce a fost arestat în Spania sub un alt nume fals în 2020, Carvalho dispăruse fără urmă. Potrivit relatărilor din presa de la începutul acestui an, el a petrecut timp în Portugalia, Ucraina și Dubai, după ce a fugit din Spania.

Fost ofițer de poliție militară brazilian  el era liderul unei colosale rețele de trafic care transporta droguri din Brazilia în Europa, Africa și Asia. O investigație, publicată anul trecut de ziarul brazilian Tribuna do Norte a detaliat modul în care se crede că rețeaua lui Carvalho a transportat peste 17 tone de cocaină între 2017 și 2021 din portul Natal , din nord-estul Braziliei, în Olanda, Belgia, Spania și Portugalia. Cu toate acestea, este posibil să fi transportat până la 45 de tone de droguri utilizând și alte porturi mari ale Braziliei, inclusiv Santos, Rio de Janeiro, Fortaleza și Paranaguá.

Citeşte şi Droguri pe bandă rulantă livrate către tinerii de la un festival muzical din România. Poliția a destructurat „focarul”

În februarie 2022, InSight Crime scria că acesta ar fi creierul din spatele unei rețele extinse, intercontinentale de trafic de droguri, care conecta Bolivia, Brazilia, Paraguay, Spania și Dubai. Raiduri coordonate de securitate, cu numele de cod Operațiunea Turf, au distrus o mare parte din această rețea la începutul acestui an și au descoperit că milioane de bani din droguri au fost spălați prin curse de cai, imobiliare și vehicule de lux în Brazilia.

Poliția maghiară l-a încătușat marţi într-un restaurant din Budapesta, iar Pablo Escobar de Brazilia a insistat că nu el este persoana căutată şi că s-a făcut o greşeală. Totuși, după compararea amprentelor s-a stabilit că într-adevăr el era cel căutat.

Citeşte şi Cum au intrat traficanții de droguri la Saga Festival. Dezvăluiri de culise despre tinerii drogați și dealeri: „Au colaborat cu autoritățile”