Pachet uriaș de ajutoare oferit pentru populație, pe fondul crizei energetice

Statele din UE își asumă din ce în ce mai multe pachete de măsuri, în contextul crizei energetice. Guvernul Spaniei de exemplu, și-a propus protejarea a 40% dintre gospodării, prin niște măsuri comunicate astăzi, de către premierul Pedro Sanchez. 

13 oct. 2022, 17:07
Pachet uriaș de ajutoare oferit pentru populație, pe fondul crizei energetice

Pachetul de ajutor se ridică la aproximativ 3 miliarde de euro, scrie presa internațională. Astfel, se va crea un tarif reglementat (TUR), măsură ce va face ca 1,7 milioane de gospodării să-și reducă factura la mai mult de jumătate față de câr ar fi plătit în condițiile actuale, a anunțat șeful guvernului spaniol.

În plus, executivul de la Madrid are în plan o consolidare a măsuri cunoscute drept „bonul social electric”, ai cărui beneficiari au o la dispoziție o perioadă mai lungă pentru a face față facturilor neachitate, în comparație cu restul consumatorilor.

Sanchez a mai decis introducerea unei noi categorii de consumatori ce au dreptul la o reducere de 40% la facturi, respectiv gospodăriile de salariaţi cu venituri reduse, măsură de care vor beneficia alte 1,5 milioane de familii, potrivit presei internaționale.

 

Pachet consistent de ajutoare pentru cetățenii Spaniei

 

Mai mult, a fost promisă îmbunătățirea condiţiilor bonului social termic, o măsură binevenită pentru a atenua sărăcia energetică. Mai exact, pentru restul anului și 2023 se va dubla bugetul pentru persoanele vulnerabile.

Ajutorul mediu va ajunge la 375 euro pe gospodărie, iar cel minim va fi de 40 de euro.

„Spania este astăzi, graţie efortului Guvernului, ţara europeană cea mai credibilă în propunerile care permit amortizarea efectelor crizei energetice a lui Putin”, a declarat Sanchez.