Pachete de 24 de kg cu alimente pentru cetățenii României, de la guvern. Cine sunt beneficiarii și când se vor face livrările

Vești bune pentru cei mai săraci dintre români. Guvernul va împărți cetățenilor pachete de alimente care vor cântări nu mai puțin de 24 de kilograme. 

26 oct. 2022, 16:32
Pachete de 24 de kg cu alimente pentru cetățenii României, de la guvern. Cine sunt beneficiarii și când se vor face livrările

Pachetele de alimente vor ajunge la români din data de 1 noiembrie. Astfel, beneficiarii vor primi hrana înainte de Crăciun.

„Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea.

Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.

Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, miercuri, la Antena 3.

 

Vești bune și pentru pensionari, de la ministrul Muncii

 

Marți, 25 octombrie, Marius Budăi a transmis un mesaj triumfalist pensionarilor și viitorilor pensionari din România. Va fi eliminat pragul maxim stabilit de USR și Florin Cîțu, pentru majorarea pensiilor românilor.

Eliminarea pragului stabilit de USR și Cîțu, respectiv PNL, cu Ursula von der Leyen, reprezintă o mare victorie pentru PSD și pentru români, susține Marius Budăi.

„Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetățenilor români, de a fi condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialiștilor-Europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani.

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva. Nicăieri nu există acest prag! Aceasă inepție trebuie scoasă din UE.

Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu, că românii trebuie să fie săraci”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, pentru România TV.