Pacient cu arsuri grave, transportat de urgenţă la Munchen cu o aeronavă C-27J Spartan

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române configurată pentru misiuni medicale efectuează, duminică, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Iaşi - Munchen, pentru transportul, în regim de urgenţă, al unui pacient care a suferit arsuri, a informat Ministerul Apărării Naţionale, printr-un comunicat de presă.

20 dec. 2020, 14:34
Pacient cu arsuri grave, transportat de urgenţă la Munchen cu o aeronavă C-27J Spartan

Pacient român cu arsuri, transportat în Germania. Potrivit sursei citate, echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti de la SMURD şi Ministerul Apărării Naţionale.

Pacient cu arsuri, transportat în Germania cu acordul ministrului Ciucă

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică, în jurul orei 10,00, se precizează în comunicat.

Forţele Aeriene Române desfăşoară frecvent zboruri umanitare, doar în această săptămână având loc alte două astfel de misiuni.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 18 decembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Târgu Mureș pentru transportul, în regim de urgență, a cinci pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian vineri, în jurul orei 18.00.

Un zbor similar a avut loc și în seara zilei de joi, 17 decembrie, când cinci pacienți bolnavi de COVID-19 au fost transportați de la București la Sibiu și Iași.”, se arată într-un comunicat din 18 decembrie.

Citeşte şi: Primul român vaccinat în SUA este medic. Cum se simte după vaccinare