Pacient cu COVID, mărturie cutremurătoare: „Niște gheare reci au început să mă sugrume. Am fost sigur că nu scap”

Radu Rosian, fost consilier local în Cugir, în prezent inginer-șef la Parcul Industrial Cugir, are 38 de ani, iar COVID-19 l-a făcut să treacă printr-o experiență pe care nu i-ar dori-o nimănui.

20 nov. 2020, 15:07
Pacient cu COVID, mărturie cutremurătoare: „Niște gheare reci au început să mă sugrume. Am fost sigur că nu scap”

Mărturia cutremurătoare a unui pacient cu COVID:

RomaniaTV.net vă prezintă mărturia cutremurătoare a unui pacient cu COVID. Radu Rosian stat internat la secția ATI timp de trei săptămâni, în care a făcut mari eforturi să reziste. S-a ambiționat tot mai mult să treacă cu bine peste cumpăna vieții lui de dragul copilului său.

Radu Rosian a mărturisit că a avut parte de „38 de zile infernale”. „Sunt cei care nu cred în Covid! Foarte bine, au dreptate, n-ai cum să-i lămurești! Sunt cei care cred că Covidul este o mică răceală! Foarte bine, au dreptate, 90% așa scapă! Suflă nasul de două ori și după 14 zile sunt negativi! Dar sunt și 10%, pe care Covidul îi prinde cu sistemul imunitar praf (pneumonie, diabet, hipertensiune, alte boli mai grave). Pe ăștia ne pune la pământ! Virusul ne ia organele și ni le toacă!”.

Pacientul a povestit că a primit rezultatul pozitiv al testului pe 10 octombrie și că s-a negativat abia pe 18 noiembrie. După o săptămână de tratament în spital, a cerut să plece acasă și să stea în izolare. Radu a explicat că a fost cea mai bună decizie fiindcă condițiile din spital erau foarte rele.

„Am avut într-un fel dreptate să cer sa plec fiindca la infecțioase la Cugir, condițiile sunt absolut infernale. Saloane si băi mizerabile (mă refer la dotare și stare, nu la curătenie), paturi care erau atât de incomode încât parcă seara îți ziceau: hai să-ți bătucesc un pic carnea pe tine musiu!”, a mai povestit pacientul pe Facebook.

„Niște gheare reci au început să mă sugrume. Să-mi taie respirația. Am fost sigur că nu scap”

Trei zile. Atât a reușit să stea în izolare. Apoi a început din nou calvarul. În a 4-a zi a făcut febră, iar în a 5-a a simțit că nu mai poate respira și a avut nevoie de oxigen. Ambulanța l-a luat de acasă și l-a transportat la spital la Cugir, iar de acolo la UPU Spital Județean Alba.

„In 24 octombrie la ora 18 eram într-un salon la izolare, în transfer de la UPU spre ATI. La ora 19:30 trebuia să vină să mă ducă să mă lege la oxigen la ATI și să încep tratamentul cu antibiotice și antivirale. Și-au început! Niște gheare reci au început să mă sugrume. Să-mi taie respirația. Am fost sigur că nu scap. Dar primisem un mesaj de la copil că se gândește la mine și-i este frică pentru mine. In ora aia în care ghearele mă strângeau nemilos de gât am repetat într-una: Flavius, Flavius, Flavius. Aproape până la inconștiență! Și-am reușit să rezist până m-au legat la aparatul de oxigen, cu mască pe toata fața! Asta a fost salvarea mea.

Mi-a spus fina mea, dr Ramona Gheorghe, că de fapt am avut 36 de ore critice. Pe muchie. Ramona a fost împreuna cu Ion Dumitrel una dintre cei care au vegheat asupra mea. Au urmat aproape trei săptămâni de ATI. Cu zile lungi în care stateam și 15 ore pe zi în perfuzii. Si mă uitam, pic, pic, pic. Picura și nu se mai termina. Si urma alt tub și alt tub. Câte 6-7 pe zi. Nu mai am milimetru de piele neînțepat pe mâini. Injecții, branule, analize zilnice de sânge. Zeci sau sute de injectii. Nici nu mai știu. Sunt vânăt peste tot.

După astea trei săptămâni am rămas cu un pic de carne pe mâini și piciorușe sub pielea fleșcăită. Fața căzută. Pielea uscată de la lipsa soarelui. Mintea zdruncinată de la singurătate. Singur 24 de ore. Inmulțit cu atâtea zile. Noroc că există și oameni care mi-au scris mesaje zilnic. S-au interesat cum mă simt”, a continuat Radu.

Din păcate, experiența lui nu a luat încă sfârșit, dar e optimist că, în cele din urmă, totul va fi bine.

„Astăzi o să mă mute într-o secție civilă a spitalului județean. Nu m-am recuperat cu oxigenul. Incă am nevoie de mască. De aia mică. Ușoară. Și trebuie să continui tratamentul pentru rinichi. Dar parca altfel sună: a fost transferat de la ATI. Asta este mica poveste a unui om care s-a convins de existența Covidului. De perfidia acestui virus care caută orice organ mai puțin sănătos pe care să-l atace. Mâncați sănătos. Faceți exerciții fizice cât mai puteți.

Ferți-vă de răceli. Dacă veți lua virusul să puteți lupta mai bine decât am luptat eu! Aștept cu încredere. Cu optimism săptămâna ce urmează. Pot fi și săptămâni. Vreau să plec recuperat!”, a scris Radu Rosian pe Facebook.

Citește și Nelu Tătaru anunţă suplimentarea paturilor la ATI: Vor fi operaţionalizate 280 de paturi la terapie intensivă

Citește și Alexandru Rafila a făcut anunţul: Este foarte posibil un al treilea val, probabil în lunile februarie-martie