Pacienta suspectată de Ebola din Germania are de fapt malarie

O pacientă originară din Africa de Vest şi care era suspectată în Germania că ar fi contractat virusul Ebola suferă de fapt de malarie, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri clinica berlineză care a efectuat testele, relatează AFP, potrivit Agerpres.

20 aug. 2014, 09:05
Pacienta suspectată de Ebola din Germania are de fapt malarie

O pacientă originară din Africa de Vest şi care era suspectată în Germania că ar fi contractat virusul Ebola suferă de fapt de malarie.

”Suspiciunea de Ebola nu s-a confirmat”, a indicat Spitalul Charité, cea mai mare instituţie din domeniul sănătăţii din capitala germană.

Pacienta, o femeie în vârstă de 30 de ani, originară din Africa de Vest şi căreia i se făcuse rău într-o agenţie pentru ocuparea forţei de muncă, are malarie, se afirmă într-un comunicat.

Spitalul indicase încă de marţi că reflectează la o altă explicaţie decât cea de Ebola şi avansase ipoteza unei simple gastroenterite.

Agenţia unde i se făcuse rău femeii, în cartierul berlinez Prenzlauer Berg, fusese plasată în carantină într-o primă etapă după-amiază. Angajaţii şi persoanele care se aflau în agenţie au putut să plece destul de repede, dar mai multe persoane care au fost în contact direct cu pacienta au fost nevoite să facă teste la spital.

În Germania au fost mai multe cazuri suspecte de la izbucnirea epidemiei de Ebola, care face ravagii în Africa de Vest, dar toate testele s-au dovedit negative.