Primii pacienţi confirmaţi cu coronavirus au fost externaţi: „Sunt consideraţi sănătoşi”

Primii doi pacienţi infectaţi cu coronavirus virus, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, la finalul lunii februarie, respectiv, la începutul lunii martie, au fost externaţi, vineri. Cei doi sunt consideraţi sănătoşi, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 14:36
Primii pacienţi confirmaţi cu coronavirus au fost externaţi: „Sunt consideraţi sănătoşi”

Este vorba despre o femeie de 38 de ani care a revenit din Bergamo şi de un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în acelaşi avion cu femeia. În urma testelor pentru coronavirus efectuate de către medici, cei doi au fost consideraţi. Două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ, 

„Primii doi pacienţi infectaţi cu noul COVID-19 au fost externaţi. Pacienţii externaţi sunt consideraţi sănătoşi”, a anunţat DSP Timiş.

În spital mai sunt internaţi cu acelaşi diagnostic doi liceeni, colegi de clasă, de la Liceul Alimentar Timişoara, pentru care Comitetul pentru situaţii de urgenţă Timiş a luat vineri decizia ca în perioada 9 – 11 martie să fie închis pentru dezinfecţie

Până la această oră, opt persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în România. Ultima persoană care a ieşit pozitiv la coronavirus este un bărbat de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, depistat pozitiv cu coronavirus.  Bărbatul nu prezintă simptome specifice, se afla în izolare la domiciliu din 29 februarie şi va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova.
 
Dintre cei opt români infectaţi cu coronavirus, patru sunt din Timişoara. Este vorba despre doi adolescenţi de 16 ani elevi ai Liceului Alimentar, un bărbat de 47 de ani, unchiul unuia dintre adolescenţi, şi o femeie de 38 de ani, care călătorise în Italia, la Bergamo.