Pacienţi cu CORONAVIRUS, fugiţi din spitale. Unul dintre ei plecase din Bucureşti şi a fost găsit de Poliţie într-un taxi în Vrancea

Inconştienta românilor nu are limite. Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Capitală. A luat un taxi si a ajuns până în Vrancea. El a fost prins în trafic de Poliţie. În aceeaşi zi, un bărbat internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani şi confirmat cu COVID-19 a sărit geamul şi a părăsit unitatea medicală. Pe numele lui a fost deschis dosar penal. 

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 09:42
Pacienţi cu CORONAVIRUS, fugiţi din spitale. Unul dintre ei plecase din Bucureşti şi a fost găsit de Poliţie într-un taxi în Vrancea

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a fugit dintr-un spital din București. A fost prins aseară, în jurul orei 21.00, de polițiștii buzoieni pe DN2-E85, în localitatea Oreavul, în timp ce se deplasa cu un taxi spre județul Vrancea.

Autoturismul a fost blocat în trafic, iar ocupanții mașinii au fost atenționați să rămână în autoturism, timp în care polițiștii au asigurat zona până la sosirea echipajelor suplimentare în vederea escortării. Ulterior, autoturismul a fost condus către Vrancea de echipajele de poliție din Buzău și Vrancea, prin încadrarea în trafic a mașinii până la destinație. Cele două persoane, bărbatul căutat, respectiv șoferul autoturismului, un bucureștean de 46 de ani, au fost predați echipajului ISU Vrancea pentru intervenție procedurală în vederea înlăturării stării de pericol.

Tot în Vrancea, un bărbat internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” şi confirmat cu COVID-19 a fugit din spital, sărind geamul de la etajul 1. El este acum cercetat de procurori într-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„La data de 29 aprilie s-a înregistrat în cadrul acestei unităţi de pachet dosarul nr. 2146/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal. Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 26 aprilie, o persoană de sex bărbătesc din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, internat încă din data de 24 aprilie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani şi confirmat cu COVID-19, a sărit geamul de la etajul 1 şi a părăsit această unitate spitalicească în după amiaza zilei de 26 aprilie, nerespectând astfel măsurile referitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii bolilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit procurorilor, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de combatere a bolilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.