Pacienţii confirmaţi cu coronavirus de la Spitalul din Neamţ primesc un mic dejun în valoare de 7 lei

Bolnavii de la Spitalul Județean Neamț primesc la micul dejun două felii de pâine, o felie de salam, un cub de unt și o cană de ceai, relatează Mediafax. Un astfel de meniu costă 7 lei, însă conducerea spitalului susține că acest meniu se va schimba, iar costul unui meniu va ajunge la 13 lei.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 05:00

Imaginile cu micul dejun luat la Spitalul Județean au stânir indignare pe rețelele de socializare. Mai mult decât atât, într-una dintre imagini se poate observa cum micul dejun este format dintr-o singură felie de salam, un cub mic de unt și două felii de pâine.

Citește și: Medicamente lipsă de pe piaţa din România. Orban: Dacă nu se rezolvă, conducerea ANMDM va trebui să plece

Managerul spitalului a confirmat pentru Mediafax că pacienții primesc un meniu în valoare de 7 lei.

„Într-adevăr e vorba despre regimul caloric pentru micul dejun în funcție de alocația de 7 lei pe zi pentru fiecare pacient”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, Florin Apostoae.

De asemenea, managerul susține că, începând de luni, meniul se va schimba și va ajunge la costul de 13 lei.

„Vom trece la alocația maximă, de 13 lei pe fiecare pacient, și am modificat deja regimurile astfel încât de mâine dimineață se vor schimba meniurile”, a adăugat Apostoae.

Masa de prânz a pacienților confirmați cu coronavirus constă într-o ciorbă de pasăre și orez cu legume, iar la cină aceștia primesc carne cu legume. De asemenea, și aceste meniuri vor fi schimbate.

Un pacient a postat pe contul de Facebook o imagine cu micul dejun primit din partea spitalului, arătându-și indignarea. Acesta susține că, ca de fiecare dată, pacienții trebuie să se descurce singuri.

„Neața! M-am hotarat sa postez condițiile din spital pentru ca urlu în mine de indignare ,sunt frustrata maxim, cand Statul ne mulge de atâția ani si cand avem nevoie de el ,ca de fiecare dată trebuie sa ne descurcam singuri.Unde sunt banii nostri, ne-am săturat să fim furați si mințiți de zeci de ani ,daca nu acum cand vom lua atitudine.De noi depinde sa schimbam ceva, sa nu-i mai lăsăm să ne calce in picioare.”