Pacienții COVID care se prezintă la Urgențe Oradea refuză oxigenul! ”Și alți colegi din țară au început să aibă probleme”

Șeful UPU-SMURD Bihor susține că personalul de la Urgențe are mari dificultăți în convingerea pacienților de a accepta administrarea oxigenului, cu toate că aceștia abia respiră.

23 mart. 2021, 15:50
Pacienții COVID care se prezintă la Urgențe Oradea refuză oxigenul! ”Și alți colegi din țară au început să aibă probleme”

Pacienții COVID care se prezintă la Urgențe Oradea refuză oxigenul! Acest fenomen este tot mai întâlnit după mediatizarea cazului doctoriței Flavia Groșan, cea care a declarat în nenumărate rânduri că pacienții sunt omorâți în spitale inclusiv prin oxigenoterapie, conform ebihoreanul.ro.

Fenomenul a fost semnalat și de președintele Colegiului Medicilor Bihor. „Au fost azi dimineaţă pacienţi Covid care aveau nevoie de oxigenoterapie cu flux mare, au avut mari probleme colegii din UPU ca să-i lămurească să accepte oxigenoterapia. Şi alţi colegi din ţară au început să aibă mari probleme”, a declarat dr. Carmen Pantiş.

Citește și: Ce reacții adverse au avut românii după vaccin! Au fost raportate peste 8.900 de cazuri

Doctorul Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor, a confirmat faptul că pacienții au început să refuze oxigenoterapia încă de joia trecută, la o zi după afirmaţiile făcute de doctoriţa Flavia Groşan.

Pacienții COVID care se prezintă la Urgențe Oradea refuză oxigenul!

„Doamna dr. Pantiş o fi aflat abia acum, dar asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen. Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen” , a declarat medicul.

Şeful UPU-SMURD a caracterizat situaţia generată de „fenomenul Groşan” ca fiind una „tristă, pur şi simplu tristă”, pentru că „oameni în stare gravă fără cunoştinţe medicale sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău”.

Citește și: Flavia Groşan dezvăluie secretul tratamentului-minune. Cum a ajuns la o rată uimitoare de vindecare a pacienţilor cu Covid-19


loading...